Cullen skink borssal, tálalva friss petrezselyemmel

Cullen skink borssal

A Cullen skink egy hagyományos skót étel, amely füstölt haddock halból készül, és gyakran szerepel a skót konyha legfontosabb ételei között. Az ételt először Cullen városában készítették, és hamar népszerűvé vált az egész országban. A levest gazdag és krémes állagúra főzik, a hal és a zöldségek íze pedig tökéletesen kiegészítik egymást. A bors és a friss petrezselyem frissítő hatása mellett a tej és a hal gazdag aromát ad az ételnek. A Cullen skink tökéletes választás egy hideg téli napon.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Füstölt haddock hal
500 ml Tej
250 ml Víz
1 db Póréhagyma
1 db Sárgarépa
2 db Krumpli
1 ág Friss petrezselyem
1 csipet
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát és a sárgarépát apróra vágd, a krumplit pedig kockázd fel.

    A póréhagymát alaposan öblítsd le, mert gyakran homokos. A sárgarépát vékonyan vágd, hogy gyorsabban megpuhuljon.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a póréhagymát és a sárgarépát. Párold őket 5-7 percig, amíg enyhén megpuhulnak.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat. A cél, hogy csak üvegesedjen.

    3

    Add hozzá a felkockázott krumplit és a vizet. Főzd 10-15 percig, amíg a krumpli megpuhul.

    Ha szükséges, egy kis extra vizet is hozzáadhatsz, hogy a leves hígabb legyen.

    4

    A füstölt haddock halat vágd kisebb darabokra, és add hozzá a leveshez. Főzd még 5-7 percig, amíg a hal megpuhul.

    A hal ne főjön túl sokáig, mert akkor túl száraz és darabos lesz. A hal könnyen szétfőhet, ezért ne hagyd sokáig a lábasban.

    5

    Öntsd hozzá a tejet, sózd, borsozd, majd főzd még 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A tej gazdagabbá teszi a levest, és puhábbá a halat. Ha a leves túl sűrű, egy kis vizet is hozzáadhatsz.

    6

    Tálald friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem frissítő íze kiemeli a halas levest. Ha szereted, egy kis citromlevet is csepegtethetsz rá.