Cullen skink borssal, t谩lalva friss petrezselyemmel

Cullen skink borssal

A Cullen skink egy hagyom谩nyos sk贸t 茅tel, amely f眉st枚lt haddock halb贸l k茅sz眉l, 茅s gyakran szerepel a sk贸t konyha legfontosabb 茅telei k枚z枚tt. Az 茅telt el艖sz枚r Cullen v谩ros谩ban k茅sz铆tett茅k, 茅s hamar n茅pszer疟v茅 v谩lt az eg茅sz orsz谩gban. A levest gazdag 茅s kr茅mes 谩llag煤ra f艖zik, a hal 茅s a z枚lds茅gek 铆ze pedig t枚k茅letesen kieg茅sz铆tik egym谩st. A bors 茅s a friss petrezselyem friss铆t艖 hat谩sa mellett a tej 茅s a hal gazdag arom谩t ad az 茅telnek. A Cullen skink t枚k茅letes v谩laszt谩s egy hideg t茅li napon.

El艖k茅sz眉let 10 perc
Elk茅sz铆t茅s 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
300 g F眉st枚lt haddock hal
500 ml Tej
250 ml V铆z
1 db P贸r茅hagyma
1 db S谩rgar茅pa
2 db Krumpli
1 谩g Friss petrezselyem
1 csipet S贸
0.5 tk. Bors
2 ek. Ol铆vaolaj

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A p贸r茅hagym谩t 茅s a s谩rgar茅p谩t apr贸ra v谩gd, a krumplit pedig kock谩zd fel.

    A p贸r茅hagym谩t alaposan 枚bl铆tsd le, mert gyakran homokos. A s谩rgar茅p谩t v茅konyan v谩gd, hogy gyorsabban megpuhuljon.

    2

    Egy nagy l谩basban hev铆tsd fel az ol铆vaolajat, majd add hozz谩 a p贸r茅hagym谩t 茅s a s谩rgar茅p谩t. P谩rold 艖ket 5-7 percig, am铆g enyh茅n megpuhulnak.

    A hagym谩t ne pir铆tsd t煤l, mert keser疟v茅 v谩lhat. A c茅l, hogy csak 眉vegesedjen.

    3

    Add hozz谩 a felkock谩zott krumplit 茅s a vizet. F艖zd 10-15 percig, am铆g a krumpli megpuhul.

    Ha sz眉ks茅ges, egy kis extra vizet is hozz谩adhatsz, hogy a leves h铆gabb legyen.

    4

    A f眉st枚lt haddock halat v谩gd kisebb darabokra, 茅s add hozz谩 a leveshez. F艖zd m茅g 5-7 percig, am铆g a hal megpuhul.

    A hal ne f艖j枚n t煤l sok谩ig, mert akkor t煤l sz谩raz 茅s darabos lesz. A hal k枚nnyen sz茅tf艖het, ez茅rt ne hagyd sok谩ig a l谩basban.

    5

    脰ntsd hozz谩 a tejet, s贸zd, borsozd, majd f艖zd m茅g 5 percig, hogy az 铆zek j贸l 枚ssze茅rjenek.

    A tej gazdagabb谩 teszi a levest, 茅s puh谩bb谩 a halat. Ha a leves t煤l s疟r疟, egy kis vizet is hozz谩adhatsz.

    6

    T谩lald friss petrezselyemmel d铆sz铆tve.

    A petrezselyem friss铆t艖 铆ze kiemeli a halas levest. Ha szereted, egy kis citromlevet is csepegtethetsz r谩.