A póréhagymát és a sárgarépát apróra vágd, a krumplit pedig kockázd fel.
A póréhagymát alaposan öblítsd le, mert gyakran homokos. A sárgarépát vékonyan vágd, hogy gyorsabban megpuhuljon.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a póréhagymát és a sárgarépát. Párold őket 5-7 percig, amíg enyhén megpuhulnak.
A hagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat. A cél, hogy csak üvegesedjen.
Add hozzá a felkockázott krumplit és a vizet. Főzd 10-15 percig, amíg a krumpli megpuhul.
Ha szükséges, egy kis extra vizet is hozzáadhatsz, hogy a leves hígabb legyen.
A füstölt haddock halat vágd kisebb darabokra, és add hozzá a leveshez. Főzd még 5-7 percig, amíg a hal megpuhul.
A hal ne főjön túl sokáig, mert akkor túl száraz és darabos lesz. A hal könnyen szétfőhet, ezért ne hagyd sokáig a lábasban.
Öntsd hozzá a tejet, sózd, borsozd, majd főzd még 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A tej gazdagabbá teszi a levest, és puhábbá a halat. Ha a leves túl sűrű, egy kis vizet is hozzáadhatsz.
Tálald friss petrezselyemmel díszítve.
A petrezselyem frissítő íze kiemeli a halas levest. Ha szereted, egy kis citromlevet is csepegtethetsz rá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.