Hōtō shiitake gombával, tálalva friss korianderrel és zöldségekkel.

Hōtō shiitake gombával

A Hōtō egy hagyományos japán étel, melynek gyökerei a Koshin régióban találhatóak. A shiitake gomba mély, földes íze és a friss zöldségek gazdagítják az ételt, míg a tészta selymes textúrát ad a levesnek. Ez az étel a hideg téli napokon kiváló választás, hiszen melegít és táplál is. Az autentikus elkészítés titka a miso paszta és a szójaszósz kombinálása, amelyek egyedülálló ízharmóniát alkotnak. A leves friss korianderrel tálalva igazán különleges élményt ad a család számára.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Hōtō tészta
200 g Shiitake gomba
100 g Sárgarépa
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 szál Póréhagyma
100 g Cukkini
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Miso paszta
1 l Zöldségleves alaplé
1 ek. Szezámolaj
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A shiitake gombát tisztítsd meg, majd szeleteld fel vékonyan. A sárgarépát, cukkinit és a póréhagymát is szeleteld vékony karikákra.

    A gombát ne mosd meg víz alatt, inkább egy nedves papírtörlővel töröld át, hogy ne áztassa el a gomba szívósságát.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel a szezámolajat, és add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát. Pirítsd meg 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.

    Ne égessük meg a fokhagymát, mert keserűvé válik! Alacsonyabb hőfokon pirítsuk, ha szükséges.

    3

    Ezután add hozzá a gombát, és párold 5-7 percig, amíg kissé megpuhul.

    A gomba sok levet enged, és ez adja meg az étel alap ízét. Ne siess, hagyjuk, hogy kiszivárogjon belőle a lé.

    4

    Add hozzá a zöldségleves alaplét, szójaszószt és a miso pasztát. Keverd el jól, majd forrald fel.

    A miso paszta fontos alapíze az ételnek, de figyelj arra, hogy ne legyen túl sós – mindig kóstolj és igazítsd a sózást!

    5

    Miután forrni kezd, add hozzá a tésztát, és főzd 10-12 percig, amíg a tészta meg nem puhul.

    A tészta gyorsan megpuhul, ügyelj arra, hogy ne főzd túl, mert könnyen széteshet!

    6

    Amikor a tészta elkészült, add hozzá a szeletelt cukkinit és a póréhagymát, és főzd további 2 percig.

    A póréhagymát a végén add hozzá, hogy ne veszítse el friss ízét és roppanósságát.

    7

    Tálald az ételt friss korianderrel díszítve, és élvezd a finom, friss ízeket.

    A koriander friss íze kiemeli az ételt, de ha nem szereted, helyettesítheted petrezselyemmel.