Soto ayam lime-mal tálalva, friss lime-mal és főtt tojással

Soto ayam lime-mal

A Soto ayam egy hagyományos indonéz csirkeleves, amely számos változatban készíthető. A lime hozzáadása különleges ízt ad ennek a levesnek, miközben a kókusztej és a fűszerek gazdag ízvilágot biztosítanak. A leves származása Indonéziából, különösen a Java szigetéről ered, és évtizedek óta népszerű étel a helyi konyhában. A Soto ayam fűszeres, friss és tápláló, tökéletes választás a hűvös estékre. Az étel elkészítése lehetőséget ad arra, hogy a család minden tagja együtt élvezze a hagyományos ízeket. Ha valami extra fűszereset szeretnél, egy kevés chili is hozzáadható a leveshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 10 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkecomb
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 cm Gyömbér
2 szál Citromfű
200 ml Kókusztej
1 tk. Koriander
1 tk. Kurkumapor
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 db Lime
4 db Tojás
200 g Rizs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat alaposan mosd meg, majd tedd egy nagy lábasba. Töltsd fel vízzel, és tedd fel főni közepes lángon.

    A csirkecombokat akár előző nap is megfőzheted, így a leves alapja még ízesebb lesz.

    2

    A hagymát, fokhagymát és gyömbért hámozd meg, és vágd apróra. A citromfüvet is zúzd meg egy késsel, hogy könnyebben kiengedje az ízét.

    A gyömbért a legjobban lereszelheted, így jobban eloszlik az íze a levesben.

    3

    Amikor a csirke félpuhára főtt, add hozzá a hagymát, fokhagymát, gyömbért és citromfüvet. Főzd tovább 20-30 percig, amíg a csirke teljesen megpuhul.

    A csirke húsát a végén könnyedén le tudod választani a csontról, így könnyen darabolható lesz.

    4

    Közben főzd meg a rizst egy másik lábasban, hogy frissen tálalhasd a leveshez.

    A rizst mindenképp öblítsd le, hogy a felesleges kemikáliákat eltávolítsd, így a rizs íze tisztább lesz.

    5

    Amikor a csirke megfőtt, szedd ki a húsát a levesből, és a csontokat távolítsd el. A húst vágd apró darabokra.

    A hús vágása előtt hagyd egy kicsit hűlni, hogy ne égesd meg a kezedet!

    6

    A hús visszakerül a levesbe, majd add hozzá a kókusztejet, a koriandert, a kurkumát, a sót és a borsot. Keverd jól össze, és hagyd főzni további 10 percig.

    Ha a leves túl sűrűnek tűnik, egy kevés vizet is hozzáadhatsz, hogy a kívánt állagot elérd.

    7

    Tálalás előtt főzd meg a tojásokat, majd tedd félre őket, hogy lehűljenek. Amikor a leves kész, tálald a rizst, a levest, és a főtt tojást a tetejére.

    A tojást mindig langyosan tálald, hogy az íze friss maradjon!

    8

    A végén egy kis lime-ot facsarj a levesre, hogy friss, üde ízt kapjon. Tálald azonnal!

    A lime frissessége csodálatosan kiemeli a fűszereket a levesben.