A csicseriborsót és a zöldbabot előzőleg áztasd be 6-8 órára, majd csepegtesd le.
Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, használhatsz konzerv csicseriborsót és zöldbabot is.
A zöldségeket hámozd meg és vágd kisebb darabokra. A céklát is hámozd meg, majd kockázd fel.
A cékla erős színt ad a levesnek, ha szeretnéd elkerülni a foltokat, használj kesztyűt.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd meg 2-3 percig, amíg üvegesednek.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat!
Add hozzá a zöldségeket, majd keverd össze az alaplével. Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel és paprikával.
A kömény és a paprika adja meg a leves karakteres ízét, de ha szeretnéd, más fűszerekkel is variálhatod.
Fedd le a lábast, és főzd alacsony hőmérsékleten 45-50 percig, amíg a zöldségek és a hüvelyesek megpuhulnak.
Ha szükséges, adj hozzá még vizet vagy alaplét, hogy a leves ne legyen túl sűrű.
Tálalás előtt friss petrezselyemmel díszítsd, és ha szükséges, ízesítsd még sóval és borssal.
A petrezselyem frissessége szépen ellensúlyozza a fűszeres ízeket, és frissességet ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.