Puchero vegano tálalva, friss petrezselyemmel díszítve

Puchero vegano (húsmentes változat zöldségekkel és hüvelyesekkel)

A puchero vegano egy hagyományos latin-amerikai étel, amelyet zöldségekkel és hüvelyesekkel készítenek. Eredetileg húsos változatban készült, de a húsmentes változatok egyre népszerűbbek. A leves gazdag ízvilágú és tápláló, remek választás azoknak, akik szeretnék élvezni a gazdag latin-amerikai ízeket anélkül, hogy hús lenne benne. A zöldségek és hüvelyesek kombinációja biztosítja, hogy ez az étel nemcsak finom, hanem egészséges és tápláló is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Zöldbab
150 g Csicseriborsó
2 db Édesburgonya
2 db Sárgarépa
1 db Fehérrépa
1 db Céklát
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1000 ml Vegetáriánus alaplé
1 csipet
1 csipet Bors
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót és a zöldbabot előzőleg áztasd be 6-8 órára, majd csepegtesd le.

    Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, használhatsz konzerv csicseriborsót és zöldbabot is.

    2

    A zöldségeket hámozd meg és vágd kisebb darabokra. A céklát is hámozd meg, majd kockázd fel.

    A cékla erős színt ad a levesnek, ha szeretnéd elkerülni a foltokat, használj kesztyűt.

    3

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd meg 2-3 percig, amíg üvegesednek.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat!

    4

    Add hozzá a zöldségeket, majd keverd össze az alaplével. Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel és paprikával.

    A kömény és a paprika adja meg a leves karakteres ízét, de ha szeretnéd, más fűszerekkel is variálhatod.

    5

    Fedd le a lábast, és főzd alacsony hőmérsékleten 45-50 percig, amíg a zöldségek és a hüvelyesek megpuhulnak.

    Ha szükséges, adj hozzá még vizet vagy alaplét, hogy a leves ne legyen túl sűrű.

    6

    Tálalás előtt friss petrezselyemmel díszítsd, és ha szükséges, ízesítsd még sóval és borssal.

    A petrezselyem frissessége szépen ellensúlyozza a fűszeres ízeket, és frissességet ad az ételnek.