Gigantes plaki gluténmentes változatban, gazdag paradicsomos mártással, pirított gluténmentes kenyérrel

Gigantes plaki gluténmentes változatban

A gigantes plaki egy tradicionális filippínó étel, amelyet általában sült babokkal készítenek. Az étel gazdag, fűszeres paradicsomos szószban főtt babokkal készült, és gyakran tálalják pirított kenyérrel. A gluténmentes változatban a hagyományos kenyeret helyettesítjük gluténmentes változattal, így mindenki élvezheti ezt az ínycsiklandó ételt. A Bableves egy hagyományos étel, amely a filippínó konyha szerves része, és a gluténmentes változat különösen ínycsiklandó!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Gigantes bab
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
4 db Paradicsom
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Friss petrezselyem
1 tk. Friss oregánó
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 ek. Citromlé
2 szelet Gluténmentes kenyér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A gigantes babot előzőleg áztasd be egy éjszakára hideg vízbe, majd másnap öblítsd le és főzd meg őket sós vízben 1-1,5 órán keresztül, amíg megpuhulnak.

    A babot az áztatás segít puhábbá tenni, és csökkenti a főzési időt. A főzés alatt érdemes lehabozni a feljövő habot.

    2

    Közben a vöröshagymát és fokhagymát vágd apróra, a paradicsomokat pedig kockázd fel.

    A hagymát minél finomabbra vágod, annál simább lesz a mártás.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg rajta a hagymát és fokhagymát 5-7 percig, amíg üveges nem lesz.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, hogy ne keseredjen meg. Csak addig pirítsd, amíg illatos nem lesz.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomokat, sót, borsot és oregánót, majd főzd őket 10-12 percig, amíg a paradicsomok teljesen megpuhulnak és a szósz sűrűsödik.

    A paradicsomot érdemes egy kicsit összetörni főzés közben, hogy a szósz még gazdagabb legyen.

    5

    Ha a babok megfőttek, öntsd őket a paradicsomos szószba, és hagyd, hogy a két összetevő összeérjen, főzd még 5 percig.

    A babokat ne főzd túl a szószban, hogy ne essenek szét, de jól szívják magukba az ízeket.

    6

    A végén add hozzá a friss petrezselymet, és egy kanál citromlevet, hogy friss ízt adjon a kész ételnek.

    A citromlé frissességet és savanykás ízt ad, amely kiemeli a többi hozzávaló ízét.

    7

    A gluténmentes kenyeret pirítsd meg a serpenyőben vagy sütőben, és tálalás előtt szórd a tetejére. Tálald melegen!