Acarajé ananásszal tálalva, fűszeres bab golyókkal és friss ananásszal

Acarajé ananásszal

Az Acarajé egy tradicionális brazil étel, amely az afrikai rabszolgák hagyományain alapul. Ezt az ételt gyakran készítik a szegényebb rétegek, és egyes régiókban az utcai árusok népszerűsítik. Az ananásszal gazdagított változat friss és édes ízt ad az ételnek, amely a fűszeres bab golyókkal remekül kiegészíti egymást. Az Acarajé egy igazi ínycsiklandó étel, amelyet bárhol élvezhetsz, különleges fűszerekkel és egy kis trópusi frissességgel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fekete bab
100 g Panko morzsa
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk. Tengeri só
0.5 tk. Fekete bors
1 db Tojás
1 db Ananász
500 ml Kókuszolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A babot áztasd be vízbe legalább 4-6 órára, majd főzd meg, amíg teljesen megpuhul.

    A babot ne főzd túl, hogy ne váljon pépes állagúvá, a textúráját érdemes megőrizni.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra, majd tedd egy serpenyőbe, és pirítsd őket kis olajon, amíg üvegesednek.

    A hagymát és fokhagymát ne hagyd megégni, mert keserűvé válhatnak.

    3

    Miután a hagymák megpuhultak, add hozzá a fűszerpaprikát, a sót és a borsot, majd keverd jól össze.

    A fűszereket ne pirítsd túl, mivel az ízük könnyen megváltozhat.

    4

    A főtt babot tedd egy tálba, majd add hozzá a panko morzsát, a pirított hagymát és fokhagymát, valamint a tojást. Keverd össze alaposan, amíg homogén masszát kapsz.

    Ha túl ragacsos a keverék, adj hozzá még egy kis panko morzsát, hogy könnyebben formálható legyen.

    5

    A masszából formálj kis golyókat, és tedd őket egy tányérra.

    A golyók ne legyenek túl nagyok, mert így könnyebben megsülnek és egyenletesebbek lesznek.

    6

    Egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, és a golyókat lassú tűzön süsd meg, amíg aranybarnára nem sülnek, körülbelül 4-5 percig oldalanként.

    A túl magas hőmérséklet megégheti a golyókat, ezért figyelj arra, hogy közepes lángon süsd őket.

    7

    Miután a golyók megsültek, szedd ki őket a serpenyőből, és papírtörlőre tedd, hogy a felesleges olajat felszívja.

    A papírtörlő segít, hogy a golyók kívül ropogósak, belül pedig szaftosak maradjanak.

    8

    Az ananászt hámozd meg és vágd kis darabokra, majd tálald a kész acarajé golyókat az ananász kockákkal díszítve.

    Az ananász friss, savanykás íze tökéletesen illik a fűszeres golyókhoz.