A fekete babot előzőleg áztasd be vízbe 6-8 órára, majd főzd meg, amíg megpuhul.
A babot jól áztasd be, hogy megkönnyítsd a főzést és biztosítsd, hogy ne legyen kemény.
A hagymát és fokhagymát finomra vágd. A főtt babot tedd egy tálba, és törd össze egy villával.
A babot nem szükséges teljesen pürésíteni, csak annyira, hogy egy szilárd masszát kapj belőle.
A köleslisztet és a szezámmagot keverd a babos masszához, majd fűszerezd sóval és fűszerpaprikával.
A kölesliszt segít, hogy a massza könnyen formálható legyen, és extra tápanyagot ad az ételhez.
Formálj kis golyókat a masszából, és azokat sülés előtt óvatosan lapítsd le.
A golyókat ügyelj arra, hogy egyenletes méretűek legyenek, így egyenletesen sülnek majd meg.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és süsd a golyókat mindkét oldalukon 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Ne tegyél túl sok golyót egyszerre a serpenyőbe, hogy ne zsúfolódjanak össze és egyenletesen süljenek.
A mézes-mustáros szószhoz keverd össze a mézet, mustárt és a citromlevet egy kis tálban.
Ha szeretnéd, adhat hozzá egy kis borsot vagy chiliport a szószhoz, hogy egy kis pikantériát adj neki.
A sült Acarajé golyókat tálald a mézes-mustáros szósszal. A friss korianderrel díszítheted, ha szeretnéd.
A koriander friss, aromás íze remekül kiegészíti az édes és sós ízeket a golyókon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.