Acarajé mézes-mustáros szósszal, friss korianderrel díszítve

Acarajé mézes-mustáros szósszal

Acarajé, egy népszerű brazil étel, amelyet hagyományosan fűszeres babos golyóként készítenek. Az étel főleg a Bahiai régióban ismert, és gyakran tálalják különböző szószokkal és fűszerekkel. A mézes-mustáros szósz különleges ízvilágot ad a golyóknak, a sós és édes elemeket ötvözve. Az étel tökéletes választás bárminemű vendégségre, mivel könnyen elkészíthető és mindenki számára ínycsiklandó.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Fekete bab
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Fűszerpaprika
100 g Kölesliszt
1 ek. Szezámmag
0.5 tk.
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Méz
1 ek. Mustár
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete babot előzőleg áztasd be vízbe 6-8 órára, majd főzd meg, amíg megpuhul.

    A babot jól áztasd be, hogy megkönnyítsd a főzést és biztosítsd, hogy ne legyen kemény.

    2

    A hagymát és fokhagymát finomra vágd. A főtt babot tedd egy tálba, és törd össze egy villával.

    A babot nem szükséges teljesen pürésíteni, csak annyira, hogy egy szilárd masszát kapj belőle.

    3

    A köleslisztet és a szezámmagot keverd a babos masszához, majd fűszerezd sóval és fűszerpaprikával.

    A kölesliszt segít, hogy a massza könnyen formálható legyen, és extra tápanyagot ad az ételhez.

    4

    Formálj kis golyókat a masszából, és azokat sülés előtt óvatosan lapítsd le.

    A golyókat ügyelj arra, hogy egyenletes méretűek legyenek, így egyenletesen sülnek majd meg.

    5

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és süsd a golyókat mindkét oldalukon 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ne tegyél túl sok golyót egyszerre a serpenyőbe, hogy ne zsúfolódjanak össze és egyenletesen süljenek.

    6

    A mézes-mustáros szószhoz keverd össze a mézet, mustárt és a citromlevet egy kis tálban.

    Ha szeretnéd, adhat hozzá egy kis borsot vagy chiliport a szószhoz, hogy egy kis pikantériát adj neki.

    7

    A sült Acarajé golyókat tálald a mézes-mustáros szósszal. A friss korianderrel díszítheted, ha szeretnéd.

    A koriander friss, aromás íze remekül kiegészíti az édes és sós ízeket a golyókon.