Adobo burgonyával, fűszeres hús és ropogós burgonya tálalva

Adobo burgonyával

Az adobo egy klasszikus filippínó étel, amelyet húsokkal (általában csirke vagy sertéshús) készítenek. Az étel híres a szójaszósz, ecet és fűszerek kombinációjáról, amely gazdag, komplex ízeket eredményez. Az adobo burgonyával egy modern változat, ahol a ropogós burgonya egy extra textúrát ad az ételnek, miközben megtartja a hagyományos adobo ízvilágot. Az étel rendkívül népszerű a filippínó családok körében, és szinte minden étkezés során megjelenik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
300 g Darált sertéshús
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Fehér ecet
1 ek. Lime lé
1 tk. Paprika
1 tk. Kömény
1 csipet
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
300 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyákat hámozzuk meg, majd vágjuk közepes kockákra.

    A burgonyát próbáljuk egyenlő méretű darabokra vágni, hogy egyenletesen süljenek.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd egy nagy serpenyőben olívaolajon pirítjuk őket.

    A hagyma és fokhagyma pirítása gazdag ízt ad az ételnek, és kiemeli a fűszereket.

    3

    Adjuk hozzá a darált sertéshúst, és pirítsuk meg, amíg barna színt kap.

    A hús alapos pirítása segít abban, hogy a fűszerek jobban beszívódjanak, és gazdag ízt adjanak.

    4

    Öntsük hozzá a szójaszószt, ecetet, lime levét, paprikát és köményt. Keverjük össze alaposan.

    A szójaszósz és az ecet kombinációja egyensúlyba hozza az étel savanyú és sós ízét.

    5

    Adjunk hozzá vizet, és fedjük le. Főzzük 20-25 percig, amíg a hús teljesen megpuhul, és az ízek összeérnek.

    A víz segít abban, hogy a hús és burgonya jól átsüljön, és gazdag szósz keletkezzen.

    6

    Amíg a hús fő, a burgonyát külön serpenyőben aranybarnára sütjük, majd hozzáadjuk a húsos keverékhez.

    A burgonyát először pirítsuk meg, hogy ropogós külsőt kapjon, majd keverjük össze a hússal.

    7

    Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Friss korianderrel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

    A koriander frissessége remekül kiegészíti a fűszeres ételt.