A csirkét darabokra vágjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Egy nagyobb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg a csirkét, amíg szép aranybarna nem lesz.
Ne süsd túl a csirkét, hogy szaftos maradjon.
A fokhagymát apróra vágjuk, és hozzáadjuk a csirkehez. Rövid ideig pirítsuk együtt, hogy a fokhagyma íze felszabaduljon.
A fokhagymát ne hagyd sokáig a serpenyőben, mert könnyen megéghet és keserűvé válhat.
Adjuk hozzá a szójaszószt, ecetet, barna cukrot és a laurel leveleket. Keverjük jól össze, hogy a csirke egyenletesen befedje a fűszereket.
Az ecet és a szójaszósz egyensúlya adja az adobo karakteres ízét. Ha szeretnéd édesebben, adj hozzá még egy kicsit a cukorból.
Öntsük hozzá a vizet, és forraljuk fel. Ezután csökkentsük a hőt, és főzzük 30-40 percig, amíg a csirke teljesen megpuhul.
A lassú főzés segít a csirke ízeinek jobban összeérni, és az étel szaftos marad.
Miután a csirke megfőtt, vegyük le a tűzről, és szórjuk meg friss korianderrel.
A koriander friss íze jól kiegészíti az étel sós és édes ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.