Adobo édes sós, tálalva korianderrel és rizzsel

Adobo édes sós

Az adobo egy hagyományos filippínó étel, amely szaftos, pörkölt húsból készül, és az egész család számára népszerű étel. Az édes sós változata a filippínó konyha egyik legismertebb fogása. Az étel története a spanyol gyarmati időkre nyúlik vissza, és azóta a filippínó családok asztalának egyik alapdarabja lett. Az adobo ízvilága különösen gazdag, mivel a hús hosszú ideig fő az ecetes-szójaszószos alapban, ami teljessé teszi az ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke (darabolt)
4 ek. Szójaszósz
3 ek. Ecet
2 ek. Barna cukor
4 gerezd Fokhagyma
2 db Laurel levél (babérlevél)
1 tk. Bors
250 ml Víz
1 ek. Olaj
1 csokor Cilantro (koriander)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkét darabokra vágjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Egy nagyobb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg a csirkét, amíg szép aranybarna nem lesz.

    Ne süsd túl a csirkét, hogy szaftos maradjon.

    2

    A fokhagymát apróra vágjuk, és hozzáadjuk a csirkehez. Rövid ideig pirítsuk együtt, hogy a fokhagyma íze felszabaduljon.

    A fokhagymát ne hagyd sokáig a serpenyőben, mert könnyen megéghet és keserűvé válhat.

    3

    Adjuk hozzá a szójaszószt, ecetet, barna cukrot és a laurel leveleket. Keverjük jól össze, hogy a csirke egyenletesen befedje a fűszereket.

    Az ecet és a szójaszósz egyensúlya adja az adobo karakteres ízét. Ha szeretnéd édesebben, adj hozzá még egy kicsit a cukorból.

    4

    Öntsük hozzá a vizet, és forraljuk fel. Ezután csökkentsük a hőt, és főzzük 30-40 percig, amíg a csirke teljesen megpuhul.

    A lassú főzés segít a csirke ízeinek jobban összeérni, és az étel szaftos marad.

    5

    Miután a csirke megfőtt, vegyük le a tűzről, és szórjuk meg friss korianderrel.

    A koriander friss íze jól kiegészíti az étel sós és édes ízét.