Adobo csirke naan kenyérrel tálalva, ínycsiklandó fűszeres szószban

Adobo friss naan kenyérrel

Az adobo egy igazi filippínó klasszikus, amely az ottani háztartásokban évszázadok óta készül. A csirke adobo egy pikáns, fűszeres étel, amely a szójaszósz, ecet, fokhagyma és babérlevelek keverékéből készül. Eredetileg a spanyol gyarmatosítók hozták be a Filippínók gasztronómiájába, és azóta is az egyik legnépszerűbb étel. Friss naan kenyérrel tálalva egy igazán gazdag és ínycsiklandó étkezést kapunk, ami tökéletes egy családi vacsorára vagy baráti összejövetelre. A naan kenyér lágy textúrája és enyhe pörkölése segíti a fűszeres szósz felszívódását, így minden falat igazi ínycsiklandó élmény lesz.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Csirkecomb
4 gerezd Fokhagyma
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Ecet
2 db Babérlevél
1 tk. Friss őrölt bors
1 tk. Oregano
2 ek. Olaj
2 db Naan kenyér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat tisztítsd meg és szeleteld fel. Egy tálban keverd össze a szójaszószt, ecetet, zúzott fokhagymát, babérlevelet, borsot és oregánót. Tedd a csirkecombokat ebbe a marinádba, és hagyd pihenni minimum 30 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha van időd, akár egy egész éjszakán át is pácolhatod a húst, hogy még ízesebb legyen.

    2

    Melegítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Tedd bele a pácban lévő csirkecombokat, és süsd meg őket minden oldalról 5-7 percig, amíg szép aranybarna kérget kapnak.

    Ne pakold túl a serpenyőt, hogy minden egyes húsdarab egyenletesen sülhessen.

    3

    Miután a csirke megpirult, öntsd bele a maradék pácot, és forrald fel. Csökkentsd a hőt, majd hagyd lassan főni a csirkét 15-20 percig, amíg a hús teljesen átsül és megpuhul.

    Ha a pác túl sűrűnek tűnik, egy kevés vizet is adhatsz hozzá, hogy szószosabb legyen.

    4

    Közben süsd meg a naan kenyereket. Ha friss naan kenyeret használsz, akkor forró serpenyőben vagy sütőben pirítsd meg őket, hogy lágyak és enyhén ropogósak legyenek.

    A naan kenyereket ne hagyd túl sokáig a sütőben, hogy ne száradjanak ki!

    5

    Tálald a forró csirkeadobot a friss naan kenyerekkel. A naan a szószt felszívja, és tökéletes kiegészítője a fűszeres, ínycsiklandó adobónak.

    Tálalás előtt szórj a csirke tetejére egy kis friss koriandert, hogy még frissebb legyen az íz.