Adobo kókuszos csirke, gazdag és krémes kókusztejben, fűszerekkel

Adobo kókuszos

Az adobo egy hagyományos indiai étel, amelyet többféle formában készítenek. A kókuszos változat egy újabb twistet ad a klasszikus adobo recepthez, gazdag krémes ízekkel és puha, ínycsiklandó csirkével. A kókusztej és a fűszerek harmóniája olyan ételt eredményez, amit egyszerűen nem lehet abbahagyni.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecombok
400 ml Kókusztej
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
3 ek. Ecet
3 ek. Szójaszósz
3 db Babérlevél
1 csipet Friss bors
2 ek. Olaj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat alaposan megmossuk, majd egy tálba tesszük. A fokhagymát zúzzuk össze, a hagymát pedig apróra vágjuk.

    A csirkecombokat bőrös részével lefelé helyezzük a serpenyőbe, hogy a bőr ropogósra süljön.

    2

    Egy serpenyőben forrósítsunk egy kis olajat, majd adjuk hozzá a csirkecombokat, és süssük őket mindkét oldalukon aranybarnára.

    Ne süssük túl sokáig, mert a hús kiszáradhat. Az aranybarna szín eléréséhez 5-7 perc elegendő.

    3

    Amikor a csirkecombok szépen megpirultak, vegyük le őket a serpenyőből, és tegyük félre. A serpenyőben maradt zsiradékban pároljuk meg az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát.

    A hagymát addig pároljuk, amíg üvegesedik, de ne hagyjuk megégni, hogy keserű legyen.

    4

    Adjunk hozzá ecetet, szójaszószt, babérlevelet, sót és friss borsot, majd keverjük össze a fűszereket.

    Az ecet és a szójaszósz egy finom, sós-savanykás alapot ad a mártásnak, ami tökéletesen illik a csirkéhez.

    5

    Öntsük hozzá a kókusztejet, és tegyük vissza a csirkecombokat a serpenyőbe. Keverjük jól össze, hogy a csirke átvegye a fűszerek ízét.

    A kókusztej gazdag, krémes ízt ad a mártásnak, amely ellensúlyozza az ecet savanykás ízét.

    6

    Főzzük a csirkét alacsony lángon 30-40 percig, amíg a hús teljesen megpuhul és az ízek jól összeérnek.

    Időnként keverjük meg, hogy ne ragadjon le, és a hús egyenletesen megfőjön.

    7

    Tálaljuk rizzsel vagy friss kenyérrel, és friss korianderrel díszítve.