A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd sózd és borsozd meg.
A csirke bőrével és csontjával még ízletesebb lesz a végeredmény, de használhatsz boncolt húst is.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, és egy nagyobb serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg, amíg üveges nem lesz.
A hagyma és fokhagyma pirítása nemcsak az ízeket fokozza, hanem kellemes aromát is ad az ételnek.
Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd meg minden oldalát, hogy egy kis színt kapjon.
A csirkehúst pirítsd erősebb lángon, hogy a külseje karamellizálódjon, így gazdagabb íze lesz.
Öntsd hozzá a szójaszószt, a fehér ecetet, a cukrot, a babérlevelet, és forrald fel.
A cukor segít egyensúlyba hozni a szójaszósz sós ízét, és karamellizált hatást ad az ételnek.
Miután felforrt, add hozzá a kókusztejet és keverd össze.
A kókusztej krémes állagot ad, és segít a fűszerek ízét egyesíteni a csirkehússal.
Fedd le, és főzd alacsony lángon 40-45 percig, amíg a csirke teljesen megpuhul.
Főzés közben érdemes időnként megkeverni, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.
Tálald a kész Adobót friss rizs mellett, és szórd meg friss korianderrel, ha szeretnéd.
A friss koriander szép színt ad és frissességet visz a gazdag ízű ételbe.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.