Adobo kókusztejjel, gazdag, fűszeres étel tálalva rizssel és korianderrel

Adobo kókusztejjel

Az Adobo egy hagyományos filipino étel, amelyet húsokkal készítenek, és a szósz fűszeres alapú, gyakran szójaszósszal és ecettel. Az adobo kókusztejjel egy különleges változata ennek az ételnek, amely a kókusztej gazdag krémességét adja hozzá. Az étel története hosszú múltra tekint vissza, és a filipino konyha egyik legismertebb fogása. A kókusztej a helyi ízeket kiemeli, és egyedülálló ízélményt nyújt. Technikai tanács: A csirke jól megszívja a szószt, és puha, omlós lesz a hosszú főzés során.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 55 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Csirkehús (comb vagy mell)
400 ml Kókusztej
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Fehér ecet
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
1 tk. Fekete bors
1 ek. Cukor
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd sózd és borsozd meg.

    A csirke bőrével és csontjával még ízletesebb lesz a végeredmény, de használhatsz boncolt húst is.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, és egy nagyobb serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma és fokhagyma pirítása nemcsak az ízeket fokozza, hanem kellemes aromát is ad az ételnek.

    3

    Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd meg minden oldalát, hogy egy kis színt kapjon.

    A csirkehúst pirítsd erősebb lángon, hogy a külseje karamellizálódjon, így gazdagabb íze lesz.

    4

    Öntsd hozzá a szójaszószt, a fehér ecetet, a cukrot, a babérlevelet, és forrald fel.

    A cukor segít egyensúlyba hozni a szójaszósz sós ízét, és karamellizált hatást ad az ételnek.

    5

    Miután felforrt, add hozzá a kókusztejet és keverd össze.

    A kókusztej krémes állagot ad, és segít a fűszerek ízét egyesíteni a csirkehússal.

    6

    Fedd le, és főzd alacsony lángon 40-45 percig, amíg a csirke teljesen megpuhul.

    Főzés közben érdemes időnként megkeverni, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.

    7

    Tálald a kész Adobót friss rizs mellett, és szórd meg friss korianderrel, ha szeretnéd.

    A friss koriander szép színt ad és frissességet visz a gazdag ízű ételbe.