Adobo sertéshússal, tálalva rizs és friss koriander mellett

Adobo sertéshússal

Az adobo egy népszerű filippínó étel, amelyet különböző húsokkal készítenek, leggyakrabban sertéshússal. Az étel a filippínó konyha egyik alappillére, és szinte minden háztartásban megtalálható. A szójaszósz és ecet kombinációja adja az étel jellegzetes, gazdag ízét, amely párolás közben az egész ételbe átjár. A legjobb adobo azokban a háztartásokban készül, ahol az ízeket hosszú ideig főzik össze, hogy a hús teljesen megpuhuljon és felszívja a fűszeres szószt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (lapocka vagy comb)
4 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Fehér ecet
2 db Babérlevél
1 tk. Bors
1 tk.
200 ml Víz
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágd kisebb darabokra, majd tedd egy tálba.

    A hús darabolása után a szálak mentén vágd, hogy könnyebben puhuljon meg.

    2

    A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágd, majd tedd a húsra.

    A fokhagyma és hagyma finomra vágása segít abban, hogy a hús jobban átvegye az ízeket.

    3

    Add hozzá a szójaszószt, fehér ecetet, babérleveleket, borsot és sót, majd jól keverd össze a húsos keveréket.

    A szójaszósz és ecet kombinációja biztosítja az adobo étel jellegzetes ízét.

    4

    Öntsd hozzá a vizet, és hagyd pácolódni a húst 1-2 órán keresztül, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Minél tovább pácolódik, annál intenzívebb lesz az íze, de 1-2 óra is elegendő.

    5

    Melegíts fel egy serpenyőt olajjal, és pirítsd meg a húst, amíg enyhén meg nem barnul.

    Az olajat ne hevítsd túl, hogy a hús ne égjen meg, hanem szépen, egyenletesen süljön.

    6

    Miután a hús megpirult, öntsd vissza a páclevet a serpenyőbe, és főzd lassú tűzön 30-40 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.

    A hús akkor lesz tökéletes, ha a szósz sűrűsödik és az étel ízei összeérnek.

    7

    Tálald a kész adobót rizs kíséretében, és díszítsd friss korianderrel.

    A rizs kiválóan kiegészíti az adobo gazdag ízvilágát, és felszívja a finom szószt.