A sertéshúst vágd kisebb darabokra, majd tedd egy tálba.
A hús darabolása után a szálak mentén vágd, hogy könnyebben puhuljon meg.
A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágd, majd tedd a húsra.
A fokhagyma és hagyma finomra vágása segít abban, hogy a hús jobban átvegye az ízeket.
Add hozzá a szójaszószt, fehér ecetet, babérleveleket, borsot és sót, majd jól keverd össze a húsos keveréket.
A szójaszósz és ecet kombinációja biztosítja az adobo étel jellegzetes ízét.
Öntsd hozzá a vizet, és hagyd pácolódni a húst 1-2 órán keresztül, hogy az ízek jól összeérjenek.
Minél tovább pácolódik, annál intenzívebb lesz az íze, de 1-2 óra is elegendő.
Melegíts fel egy serpenyőt olajjal, és pirítsd meg a húst, amíg enyhén meg nem barnul.
Az olajat ne hevítsd túl, hogy a hús ne égjen meg, hanem szépen, egyenletesen süljön.
Miután a hús megpirult, öntsd vissza a páclevet a serpenyőbe, és főzd lassú tűzön 30-40 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.
A hús akkor lesz tökéletes, ha a szósz sűrűsödik és az étel ízei összeérnek.
Tálald a kész adobót rizs kíséretében, és díszítsd friss korianderrel.
A rizs kiválóan kiegészíti az adobo gazdag ízvilágát, és felszívja a finom szószt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.