Adobo zöldségraguval, friss korianderrel díszítve

Adobo Zöldségraguval

Az Adobo a filippínó konyha egyik legismertebb ételének számít, és számos variációja létezik, főként húsokkal, például csirke vagy sertés. A tradicionális Adobo erősen fűszerezett, savanykás és sós ízvilággal rendelkezik, amelyet különféle hozzávalókkal készítenek. Az Adobo zöldségraguval egy gazdag és tápláló étel, amely különféle zöldségekkel, például paprikával és zöldbabbal gazdagítva ad egy friss ízt. A fokhagyma, a szójaszósz és az ecet összhangja teszi az ételt igazán különlegessé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (például comb vagy mell)
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Zöld kaliforniai paprika
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Fehérborecet
1 ág Koriander
1 tk. Kömény
2 db Babérlevél
1 db Sárgarépa
100 g Zöldbab
1 tk.
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra, és egy nagyobb serpenyőben olívaolajon kezd el pirítani.

    A hús mindkét oldalát pirítsd meg, amíg aranybarna nem lesz, hogy a fűszerek jobban beszívódjanak.

    2

    A paprikákat és a hagymát apróra vágd, a fokhagymát zúzd meg.

    A paprikák és hagyma aprítása egyenletes sütést biztosít, így gyorsabban főnek a zöldségek.

    3

    Add hozzá a paprikát, hagymát és fokhagymát a húsos keverékhez, és pirítsd őket együtt, amíg megpuhulnak.

    A paprika édes íze nagyszerűen kiegészíti a csirke fűszeres ízét.

    4

    Öntsd hozzá a szójaszószt, fehérborecetet, és szórd bele a köményt, babérlevelet, sót és friss borsot.

    A szójaszósz és az ecet a savanykás fűszeres ízt adja az ételnek, ami az Adobo jellegzetessége.

    5

    A sárgarépát karikázd fel, és a zöldbabot is vágd fel kisebb darabokra.

    A zöldségdarabokat egyenletesen vágd, hogy egyenletesen puhuljanak meg.

    6

    Add hozzá a zöldségeket a serpenyőhöz, és önts bele egy kis vizet, hogy a zöldségek és a hús jobban átjáródjanak.

    Ha szükséges, pótold a vizet a főzés során, hogy elkerüld, hogy a keverék leégjen.

    7

    Fedd le, és főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és az ízek összeérnek.

    A lassú főzés segít abban, hogy a hús és a zöldségek minden íze jól összeérjen.

    8

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és ízlés szerint tálald rizs mellett.

    A koriander frissessége és illata még jobban kiemeli a fűszeres étel ízét.