Keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és vaníliás cukrot egy tálban. A tojásokat verd fel, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat.
A tojások felverése segít abban, hogy a tészta könnyed és levegős legyen.
Fokozatosan add hozzá a lisztes keveréket a tojásos tejhez, és keverd össze, hogy sima tésztát kapj. Sózd meg, és pihentesd 10 percig.
A pihenőidő segít, hogy a tészta jobban felszívja a folyadékot és lazább legyen.
Melegítsd elő az æbleskiver sütőt, és kend ki enyhén olvasztott vajjal. Töltsd bele a tésztát a formákba, majd süsd 3-4 percig, amíg az alja enyhén aranybarna nem lesz.
Használj alacsony hőt, hogy az æbleskiver ne égjen meg kívülről, miközben belül átsül.
Amikor az æbleskiver szép aranybarna, fordítsd meg őket egy kanál segítségével, és süsd tovább 2-3 percig.
A forgatáskor ügyelj arra, hogy ne törjön el a tészta, és hagyd, hogy mindkét oldal ropogós legyen.
Tálald az æbleskiver csokoládékrémmel és porcukorral a tetején.
A csokoládékrém és a porcukor kombinációja finom, gazdag ízt ad az ételnek, ami még édesebbé teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.