Frissen sült æbleskiver csokoládékrémmel és porcukorral tálalva

Æbleskiver csokoládékrémmel

Az æbleskiver egy hagyományos dán édesség, amelyet gyakran készítenek a karácsonyi időszakban. A kis, gömbölyű fánkocskák tökéletesek reggelire, és a csokoládékrémmel való tálalás különleges édességet ad hozzájuk. A dánok nemcsak édességként, hanem egy kis kávé vagy tea mellé is fogyasztják.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
2 db Tojás
250 ml Tej
50 g Cukor
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
30 g Olvasztott vaj
150 g Csokoládékrém

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és vaníliás cukrot egy tálban. A tojásokat verd fel, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat.

    A tojások felverése segít abban, hogy a tészta könnyed és levegős legyen.

    2

    Fokozatosan add hozzá a lisztes keveréket a tojásos tejhez, és keverd össze, hogy sima tésztát kapj. Sózd meg, és pihentesd 10 percig.

    A pihenőidő segít, hogy a tészta jobban felszívja a folyadékot és lazább legyen.

    3

    Melegítsd elő az æbleskiver sütőt, és kend ki enyhén olvasztott vajjal. Töltsd bele a tésztát a formákba, majd süsd 3-4 percig, amíg az alja enyhén aranybarna nem lesz.

    Használj alacsony hőt, hogy az æbleskiver ne égjen meg kívülről, miközben belül átsül.

    4

    Amikor az æbleskiver szép aranybarna, fordítsd meg őket egy kanál segítségével, és süsd tovább 2-3 percig.

    A forgatáskor ügyelj arra, hogy ne törjön el a tészta, és hagyd, hogy mindkét oldal ropogós legyen.

    5

    Tálald az æbleskiver csokoládékrémmel és porcukorral a tetején.

    A csokoládékrém és a porcukor kombinációja finom, gazdag ízt ad az ételnek, ami még édesebbé teszi.