Ají de Gallina gluténmentes csirke földimogyoróval és sárga chilivel tálalva

Ají de Gallina gluténmentes

Az Ají de Gallina a perui konyha egyik legismertebb ételének számít, amely csirkehússal, tejföllel és földimogyoróval készül. Eredetileg a perui háztartások mindennapi étkezései közé tartozott, de ma már nemcsak a perui, hanem a nemzetközi éttermek étlapján is megtalálható. Az étel fűszeres, krémes, és enyhén csípős, köszönhetően a sárga chili erejének. A gluténmentes változata lehetővé teszi, hogy mindenki élvezhesse ezt a tradicionális ételt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
2 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Sárgarépa
1 db Zöldpaprika
100 g Tejföl
50 g Sült földimogyoró
1 db Ají amarillo (sárga chili)
1 ek. Rizsliszt
1 db Tojás
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet főzd meg enyhén sós vízben 20 percig, majd vedd ki és vágd apró darabokra.

    Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz már előre főtt csirkét, vagy akár grillezheted is a csirkemellet.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a sárgarépát pedig reszeld le. A zöldpaprikát vágd fel kockákra.

    A zöldpaprika frissességet ad az ételnek, de ha nem szereted, más zöldséggel is helyettesítheted.

    3

    Hevíts fel egy serpenyőt az olívaolajjal, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ha szeretnéd, egy kis pirospaprikát is adhatsz hozzá a fokhagyma mellé, hogy még ízesebb legyen.

    4

    Add hozzá a sárgarépát, a zöldpaprikát, és az apróra vágott ají amarillo chilit. Pirítsd őket 5 percig.

    A chili mennyiségét igazíthatod az ízlésedhez, ha nem szereted a csípőset, kevesebbet is használhatsz.

    5

    A sült földimogyorót darálj finomra, és keverd hozzá a rizslisztet a zöldségekhez.

    A földimogyoró gazdag textúrát és ízt ad, de ha allergiás vagy, akkor mandulával vagy dióval is helyettesítheted.

    6

    Egy tálban keverd össze a tejfölt, a felvert tojást, sót és borsot, majd öntsd a zöldségekre és a csirkére. Keverd jól össze, és főzd még 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha az étel túl sűrű, adhatsz hozzá egy kis csirkealaplevet, hogy krémesebb legyen.

    7

    A kész ételt tálald melegen, rizs vagy friss kenyér mellett.

    A rizs különösen jól illik hozzá, és az étel hagyományos kísérője is.