Ají de gallina tojással, gazdag mártásban tálalva

Ají de gallina tojással

Az ají de gallina egy hagyományos perui étel, amely gazdag és krémes ízvilágával vált népszerűvé. A csirkehús és a tej alapú mártás tökéletes harmóniát alkot a tojással és a sajttal, miközben a friss zöldségek és fűszerek gazdagítják az ételt. Az étel nemcsak ízletes, de tápláló is, így tökéletes választás egy kiadós étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke (felsőcomb)
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 db Sárgarépa
300 ml Tej
2 szelet Kenőmáz (fehér kenyér)
2 db Ají amarillo (sárga chili)
2 db Mártás (tojás)
2 ek. Szezámolaj
100 g Parmezán sajt
1 tk.
1 csipet Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst főzd meg sós vízben, majd amikor kész, szedd le a csontot és szedd szálaira.

    A csirkehúsot könnyen szálasra tudod szedni, ha hagyod egy kicsit hűlni a főzés után.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a sárgarépát pedig finomra reszeld. Az ají amarillo chilit is vágd fel apróra.

    Az ají amarillo chili a sárga színével és enyhén csípős ízével adja meg a mártás egyedi karakterét.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát, sárgarépát és az ají amarillo chilit. Főzd 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A fokhagyma hamar megég, ezért érdemes alacsonyabb lángon pirítani, hogy ne keseredjen meg.

    4

    Tedd bele a főtt csirkehúst és a tejbe áztatott fehér kenyér szeleteket a serpenyőbe. Keverd jól össze, majd adj hozzá egy kis vízet, ha szükséges, hogy krémesebb állagot érj el.

    A kenyér segít abban, hogy a mártás sűrűbb legyen, és egy krémes textúrát adjon.

    5

    Add hozzá a reszelt parmezán sajtot és egy csipet sót, majd jól keverd össze. Főzd 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A parmezán sajt gazdag ízt ad, de ne tedd túl sűrűre a mártást, hogy a csirkehús íze is jól érvényesüljön.

    6

    A tojásokat főzd keményre, hámozd meg és vágd félbe.

    A tojásokat 10 percig főzd, hogy keményre legyenek, de ne főzd túl, mert akkor megkeményedhetnek.

    7

    A kész ají de gallinát tálald a tojásfelekkel, és friss borsot tegyél a tetejére.

    A friss bors és a tojás remekül kiegészíti a gazdag és krémes mártás ízét.