Ajvarral sĂŒlt bĂĄrĂĄnyhĂșs friss petrezselyemmel Ă©s sĂŒlt burgonyĂĄval

Ajvarral SĂŒlt BĂĄrĂĄnyhĂșs

Az Ajvarral SĂŒlt BĂĄrĂĄnyhĂșs egy modern, mĂ©gis hagyomĂĄnyokat idĂ©zƑ Ă©tel, amely a balkĂĄni Ă­zvilĂĄgot ötvözi a bĂĄrĂĄny gazdag textĂșrĂĄjĂĄval. Az ajvar pikĂĄns Ă©s Ă©des Ă­zei tökĂ©letesen harmonizĂĄlnak a bĂĄrĂĄny omlĂłs hĂșsĂĄval. Ez az Ă©tel kĂŒlönleges alkalmakra is ideĂĄlis, Ă©s garantĂĄltan lenyƱgözi a vendĂ©geket.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 1 óra 50 perc
Teljes 2 Ăłra 10 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 kg Báránycomb vagy lapocka
⭕ 200 g Ajvar (paprikakrĂ©m)
⭕ 3 gerezd Fokhagyma (zĂșzva)
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 2 ág Friss rozmaring (aprítva)
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors (frissen Ƒrölt)
⭕ 10 g Friss petrezselyem (dĂ­szĂ­tĂ©shez)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A bĂĄrĂĄnyhĂșst mosd meg, töröld szĂĄrazra, majd sĂłzd Ă©s borsozd be alaposan minden oldalĂĄn.

    A hĂșs szĂĄrazra törlĂ©se segĂ­t, hogy a fƱszerek jobban megtapadjanak.

    2

    Egy tĂĄlban keverd össze az ajvart, az olĂ­vaolajat, a zĂșzott fokhagymĂĄt, a friss rozmaringot Ă©s a citromlevet. Ezzel a keverĂ©kkel kend be a bĂĄrĂĄnyhĂșst egyenletesen.

    Ha nincs friss rozmaringod, szĂĄrĂ­tottat is hasznĂĄlhatsz, de a friss Ă­ze intenzĂ­vebb.

    3

    Helyezd a hĂșst egy sĂŒtƑtĂĄlba, majd fedd le alufĂłliĂĄval. Hagyd pĂĄcolĂłdni hƱtƑben legalĂĄbb 2 ĂłrĂĄn ĂĄt, de mĂ©g jobb, ha egy Ă©jszakĂĄn keresztĂŒl ĂĄllni hagyod.

    A pĂĄcolĂĄsi idƑ növelĂ©se intenzĂ­vebb Ă­zeket eredmĂ©nyez.

    4

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra. SĂŒsd a bĂĄrĂĄnyhĂșst 90 percig alufĂłlia alatt, hogy omlĂłs legyen.

    Az alufĂłlia segĂ­t megƑrizni a hĂșs nedvessĂ©gtartalmĂĄt, Ă­gy omlĂłsabb lesz.

    5

    Vedd le az alufĂłliĂĄt, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 20 percig, hogy szĂ©p aranybarna kĂ©rget kapjon. Közben locsold meg a sajĂĄt levĂ©vel, hogy szaftos maradjon.

    A hĂșs levĂ©vel valĂł locsolgatĂĄs megakadĂĄlyozza a kiszĂĄradĂĄst Ă©s Ă­zletesebb kĂ©rget eredmĂ©nyez.

    6

    TĂĄlald forrĂłn, friss petrezselyemmel megszĂłrva. KĂ­nĂĄlj mellĂ© pĂĄrolt zöldsĂ©geket vagy sĂŒlt burgonyĂĄt.

    A friss petrezselyem ĂŒde szĂ­nt Ă©s Ă­zt kölcsönöz az Ă©telnek.