Akara garnélával, ropogós golyók tálalva

Akara garnélával

Az Akara egy hagyományos afrikai étel, amelyet gyakran fogyasztanak reggelire vagy uzsonnára. A garnélás változat különleges ízt ad a hagyományos ételnek, és egy új csavart ad ennek a ropogós, ínycsiklandó falatnak. Az Akara golyók különböző fűszerekkel gazdagítottak, és a garnéla adja a textúráját és a tenger gyümölcseinek ízét. Az étel ínycsiklandóan fűszeres és tápláló, és tökéletes választás a könnyű vacsorákhoz vagy egy sós snackhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fekete szemű bab
200 g Garnéla
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
1 tk. Pirospaprika
1 tk. Koriander
1 tk.
0.5 csipet Bors
3 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete szemű babot alaposan mosd meg, majd tedd fel főni sós vízben 30-40 percre, amíg megpuhul.

    A babot érdemes előző este beáztatni, hogy gyorsabban megfőjön.

    2

    A garnélát hámozd meg, vágd apró darabokra, majd sózd és borsozd.

    A garnéla íze gazdagabb lesz, ha előzőleg bepácolod egy kis fokhagymával és citromlével.

    3

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a zöld chilit is finomra szeleteld.

    A zöld chili mennyiségét a kívánt csípősség alapján állíthatod.

    4

    A főtt babot pépesítsd egy villával vagy turmixgépben, majd add hozzá a garnélát, a hagymát, fokhagymát, pirospaprikát, koriandert, és sót. Keverd jól össze.

    Ha a massza túl száraz, adj hozzá egy kevés vízet vagy olajat.

    5

    Formázz kis golyókat a masszából, és forró olajban süsd ki őket aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.

    A golyókat nem szabad túl sokáig sütni, hogy megőrizzék a puhaságukat belül.

    6

    A kész Akara golyókat tálald forrón, friss korianderrel díszítve.

    Friss koriander és egy szelet lime csodálatosan feldobja az étel ízét.