A fekete szemű babot alaposan mosd meg, majd tedd fel főni sós vízben 30-40 percre, amíg megpuhul.
A babot érdemes előző este beáztatni, hogy gyorsabban megfőjön.
A garnélát hámozd meg, vágd apró darabokra, majd sózd és borsozd.
A garnéla íze gazdagabb lesz, ha előzőleg bepácolod egy kis fokhagymával és citromlével.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a zöld chilit is finomra szeleteld.
A zöld chili mennyiségét a kívánt csípősség alapján állíthatod.
A főtt babot pépesítsd egy villával vagy turmixgépben, majd add hozzá a garnélát, a hagymát, fokhagymát, pirospaprikát, koriandert, és sót. Keverd jól össze.
Ha a massza túl száraz, adj hozzá egy kevés vízet vagy olajat.
Formázz kis golyókat a masszából, és forró olajban süsd ki őket aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.
A golyókat nem szabad túl sokáig sütni, hogy megőrizzék a puhaságukat belül.
A kész Akara golyókat tálald forrón, friss korianderrel díszítve.
Friss koriander és egy szelet lime csodálatosan feldobja az étel ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.