Alheira főtt zöldségekkel, ropogós kolbász és friss zöldségek

Alheira főtt zöldségekkel

Az Alheira egy hagyományos portugál étel, amelyet különleges kolbásszal készítenek, és gyakran tálalják főtt zöldségekkel. A története a 15. századra nyúlik vissza, amikor az arabok és a keresztények közötti konfliktusok idején a zsidó közösségek találékony módon alakították át a kolbászkészítést. A modern változatai ma is gyakran szerepelnek a portugál étkezéseken, ahol fűszeres, gazdag ízekkel kísérik az ételt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Alheira kolbász
2 db Sárgarépa
150 g Zöldbab
2 db Burgonya
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (sárgarépa, burgonya, zöldbab) tisztítsd meg, majd vágd fel kisebb darabokra.

    A zöldségeket apróra vágva gyorsabban főnek, így időt spórolhatsz.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd az olívaolajon pirítjuk meg egy serpenyőben.

    A hagymát akkor vágd apróra, amikor már a serpenyőben lévő olaj felmelegedett, hogy gyorsan megpuhuljon.

    3

    Amikor a hagyma üvegesedik, hozzáadjuk a zöldségeket, és egy kevés vizet öntünk hozzá. Lefedve főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha szükséges, időnként pótold a vizet, hogy a zöldségek ne égjenek meg, és megpuhuljanak.

    4

    A kolbászt egy másik serpenyőben, közepes lángon, egy kevés olívaolajjal süsd meg, amíg szép barna lesz.

    Ne süsd túl, mert a kolbász akkor lesz igazán finom, ha kívül ropogós, belül pedig szaftos.

    5

    A főtt zöldségeket tálald egy tányérra, helyezd rá a sült kolbászt, és szórd meg egy csipet sóval és borssal.

    A bors és só hozzáadása előtt mindig kóstold meg, hogy szükséges-e még fűszerezni.