Anago szendvics frissen elkészítve, pirított kenyéren avokádóval, angolnával és salátával

Anago szendvicsben

A japán anago szendvics az egyik legfinomabb és legfrissebb étel, amely a tengeri ízek szerelmeseinek ideális választás. Az angolna friss és szaftos húsával, valamint az avokádó krémességével egyedülálló kombinációt alkot. Ez az étel a japán konyha egyik különleges fogása, amit most otthon is könnyedén elkészíthetsz. Az anago szendvics tökéletes választás egy könnyedebb étkezéshez, reggelire, ebédre, vagy akár egy gyors vacsorához is. A szójaszósz és a friss lime pedig különleges ízt adnak az egész ételnek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Angolna filé
4 db Fehér kenyér
1 db Avokádó
1 db Lime
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmag
2 levél Saláta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az angolna filét vágd kisebb darabokra, és egy serpenyőben, közepes lángon, süsd meg 3-4 percig mindkét oldalát, amíg szép aranybarna nem lesz. Közben locsold meg szójaszósszal.

    Használj egy nem tapadó serpenyőt, hogy az angolna ne ragadjon le. Ha szükséges, egy kis olajat is adhatsz a serpenyőhöz.

    2

    Közben készítsd el az avokádót: vágd félbe, távolítsd el a magját, és a húsát kanállal szedd ki. Pürésítsd villával, majd facsarj bele egy kevés lime levet.

    Az avokádó ne legyen túl érett, mert akkor túl lágy lesz, és nem lesz kellemes textúrája a szendvicsben.

    3

    A kenyérszeleteket pirítsd meg egy serpenyőben vagy kenyérpirítóban, amíg ropogósak és enyhén aranybarnák lesznek.

    Ha szeretnéd, vajazhatod is a kenyérszeleteket a pirítás előtt, hogy még ízesebb legyen.

    4

    Az avokádókrémet kend el egyenletesen a pirított kenyérszeletek egyik oldalán.

    Ne alkalmazd túl vastagon az avokádókrémet, mert akkor a szendvics nehezebbé válik, és nem fogja megtartani a kívánt textúrát.

    5

    Helyezd a sült angolna darabokat a kenyeres aljára, majd tegyél rá friss salátaleveleket.

    A saláta ad egy friss ropogós textúrát, ami jól kiegészíti az angolna szaftosságát.

    6

    A szendvics tetejét zárd be a másik kenyérszelettel, és szórd meg szezámmaggal.

    A szezámmag nemcsak ízesíti, hanem extra ropogós textúrát is ad a szendvicsnek.