Az angolna filét vágd kisebb darabokra, és egy serpenyőben, közepes lángon, süsd meg 3-4 percig mindkét oldalát, amíg szép aranybarna nem lesz. Közben locsold meg szójaszósszal.
Használj egy nem tapadó serpenyőt, hogy az angolna ne ragadjon le. Ha szükséges, egy kis olajat is adhatsz a serpenyőhöz.
Közben készítsd el az avokádót: vágd félbe, távolítsd el a magját, és a húsát kanállal szedd ki. Pürésítsd villával, majd facsarj bele egy kevés lime levet.
Az avokádó ne legyen túl érett, mert akkor túl lágy lesz, és nem lesz kellemes textúrája a szendvicsben.
A kenyérszeleteket pirítsd meg egy serpenyőben vagy kenyérpirítóban, amíg ropogósak és enyhén aranybarnák lesznek.
Ha szeretnéd, vajazhatod is a kenyérszeleteket a pirítás előtt, hogy még ízesebb legyen.
Az avokádókrémet kend el egyenletesen a pirított kenyérszeletek egyik oldalán.
Ne alkalmazd túl vastagon az avokádókrémet, mert akkor a szendvics nehezebbé válik, és nem fogja megtartani a kívánt textúrát.
Helyezd a sült angolna darabokat a kenyeres aljára, majd tegyél rá friss salátaleveleket.
A saláta ad egy friss ropogós textúrát, ami jól kiegészíti az angolna szaftosságát.
A szendvics tetejét zárd be a másik kenyérszelettel, és szórd meg szezámmaggal.
A szezámmag nemcsak ízesíti, hanem extra ropogós textúrát is ad a szendvicsnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.