Anago tempura, frissen tálalva

Anago tempura

Az anago tempura egy hagyományos japán étel, amelyet általában éttermekben szolgálnak fel. Az anago (sózott angolna) lágy, füstölt ízét a ropogós tempura tészta tökéletesen kiegészíti. A tempura hagyományosan egy könnyű, ropogós tésztában sült étel, és az anago tempura változata egyedülálló ízélményt biztosít. A tészta lágysága és az angolna gazdag, édes íze egyaránt kiemeli a japán konyha különleges ízvilágát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Anago (sózott angolna)
100 g Tempura liszt
200 ml Jégvíz
1 db Tojás
500 ml Szezámolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az angolnát alaposan tisztítsd meg, ha szükséges, távolítsd el a bőrét, majd vágd kisebb darabokra.

    Ha friss angolnát használsz, ügyelj arra, hogy az anago megfelelően legyen előkészítve. Ha fagyasztott, hagyd felolvadni és szárítsd meg.

    2

    A tempura lisztet és egy csipet sót tedd egy tálba. A tojást verd fel, és keverd hozzá a hideg jégvízhez. Lassan öntsd hozzá a víz-tojás keveréket a liszthez, és keverd, de ne dolgozd túl, hogy ne legyen túl sima a tészta.

    A tempura tészta lágysága érdekében fontos, hogy a vizet és tojást hidegen tartsd, így a tészta könnyed lesz.

    3

    Egy mély serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, és amikor eléri a megfelelő hőmérsékletet (kb. 180 °C), mártsd bele az angolna darabokat a tempura tésztába, majd óvatosan helyezd a forró olajba.

    A megfelelő olajhőmérséklet kulcsfontosságú a ropogós tempura tésztához. Ha túl hideg, a tészta felszívja az olajat, ha túl forró, akkor gyorsan megéghet.

    4

    A tempurát süsd mindkét oldalán aranybarnára, körülbelül 3-4 percig, majd szedd ki, és tedd papírtörlőre, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.

    Ne süsd túl sokáig, mert az angolna és a tészta is könnyen megéghet, ha túl hosszú ideig sütöd.

    5

    Tálald az anago tempurát forrón, sózva és borsozva, esetleg egy kevés szójaszósszal a mellé.

    A tempura általában egyszerű szójaszósszal vagy tartármártással kerül tálalásra. A friss bors segít kiemelni a füstölt angolna ízét.