Az angolnát alaposan tisztítsd meg, ha szükséges, távolítsd el a bőrét, majd vágd kisebb darabokra.
Ha friss angolnát használsz, ügyelj arra, hogy az anago megfelelően legyen előkészítve. Ha fagyasztott, hagyd felolvadni és szárítsd meg.
A tempura lisztet és egy csipet sót tedd egy tálba. A tojást verd fel, és keverd hozzá a hideg jégvízhez. Lassan öntsd hozzá a víz-tojás keveréket a liszthez, és keverd, de ne dolgozd túl, hogy ne legyen túl sima a tészta.
A tempura tészta lágysága érdekében fontos, hogy a vizet és tojást hidegen tartsd, így a tészta könnyed lesz.
Egy mély serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, és amikor eléri a megfelelő hőmérsékletet (kb. 180 °C), mártsd bele az angolna darabokat a tempura tésztába, majd óvatosan helyezd a forró olajba.
A megfelelő olajhőmérséklet kulcsfontosságú a ropogós tempura tésztához. Ha túl hideg, a tészta felszívja az olajat, ha túl forró, akkor gyorsan megéghet.
A tempurát süsd mindkét oldalán aranybarnára, körülbelül 3-4 percig, majd szedd ki, és tedd papírtörlőre, hogy lecsepegjen a felesleges olaj.
Ne süsd túl sokáig, mert az angolna és a tészta is könnyen megéghet, ha túl hosszú ideig sütöd.
Tálald az anago tempurát forrón, sózva és borsozva, esetleg egy kevés szójaszósszal a mellé.
A tempura általában egyszerű szójaszósszal vagy tartármártással kerül tálalásra. A friss bors segít kiemelni a füstölt angolna ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.