Ananászos csirkemell tejszínes szósszal tálalva

Ananászos csirkemell

Az ananászos csirkemell egy népszerű egzotikus étel, amely a sós és édes ízek harmonikus kombinációját kínálja. Ez a fogás gyorsan elkészíthető, és különösen jól illik olyan alkalmakra, amikor valami különlegeset szeretnénk tálalni, mégis egyszerű alapanyagokból. Az ananász frissessége és a tejszínes szósz gazdag ízei tökéletes egyensúlyt teremtenek. Az étel könnyen variálható, rizs, saláta vagy akár burgonyapüré kíséretében is tálalható.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
200 g Ananász konzerv
200 ml Tejszín
50 g Vaj
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
100 g Reszelt sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet mosd meg, szárítsd meg, majd szeleteld vékony csíkokra. Sózd és borsozd meg ízlés szerint.

    A vékony csíkokra vágott csirkemell gyorsabban és egyenletesebben sül meg.

    2

    Hevíts fel egy serpenyőt olívaolajjal és vajjal, majd süsd meg a csirkemellcsíkokat, amíg aranybarnák lesznek.

    A vaj segít abban, hogy a csirkemell szép színt kapjon, az olívaolaj pedig megakadályozza a vaj megégését. Ne tedd túl a serpenyőt, mert akkor a csirkemell párolódni fog, nem pedig sülni.

    3

    Aprítsd fel a fokhagymát, és add a serpenyőhöz a csirkemellel együtt. Párold 1-2 percig, hogy kiengedje az ízét.

    A fokhagymát ne égesd meg, mert keserű lesz. Csak 1-2 percig párold, amíg illatozni kezd.

    4

    Add hozzá az ananászdarabokat és keverd össze. Főzd pár percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Használhatsz friss vagy konzerv ananászt is. Ha konzervet használsz, csepegtesd le a levét.

    5

    Öntsd a tejszínt a serpenyőbe, és keverd el alaposan. Főzd közepes lángon, amíg a szósz kissé besűrűsödik.

    Használhatsz főzőtejszínt vagy tejszínt is. Ha tejszínt használsz, figyelj, hogy ne forrald fel, mert kicsapódhat.

    6

    Szórd meg reszelt sajttal, és hagyd, hogy a sajt ráolvadjon az étel tetejére. Keverd össze óvatosan.

    Használhatsz bármilyen sajtot, ami jól olvad, például mozzarella, cheddar vagy trappista sajtot.

    7

    Tálald forrón, párolt rizs vagy friss saláta kíséretében.

    A rizs főzéséhez használj jázmin rizst, mert az illata és az íze remekül passzol az ananászhoz. A salátát pedig készítsd el előre, hogy tálaláskor már ne kelljen vele foglalkozni.