Ananászos sült rizs tálalva

Ananászos sült rizs

Az ananászos sült rizs egy klasszikus thai étel, amely az édes és sós ízek tökéletes harmóniáját kínálja. Thaiföldön gyakran friss ananászban tálalják, hogy még látványosabb legyen az étkezés élménye. Képzeld el, ahogy az édeskés ananász és a sós szójaszósz tökéletesen keveredik a pirított rizzsel, miközben a ropogós kesudió extra textúrát ad az ételnek. Ez az egytálétel ideális választás egy gyors és egzotikus vacsorához, amely garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Főtt jázmin rizs
150 g Friss ananász
2 db Tojás
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 szál Zöldhagyma
30 ml Szójaszósz
15 ml Szezámolaj
1 db Pirospaprika
50 g Kesudió
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát, zöldhagymát és pirospaprikát. Az ananászt kockázd fel apróra.

    Az egyenletes méretűre vágott zöldségek egyenletesen fognak sülni.

    2

    Egy serpenyőben hevíts fel 10 ml szezámolajat, majd üsd bele a tojásokat, és kevergetve süsd meg őket rántottás állagúra. Tedd félre.

    A tojásokat ne süsd túl, hogy ne legyenek szárazak.

    3

    A serpenyőben forrósítsd fel a maradék szezámolajat, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd üvegesre 3-4 perc alatt.

    A szezámolajjal óvatosan bánj, mert könnyen megég. Közepes lángon pirítsd a hagymát és a fokhagymát.

    4

    Add hozzá a pirospaprikát és az ananászt, majd pirítsd további 3-4 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Az ananász savanykás íze jól harmonizál a többi hozzávalóval.

    5

    Öntsd a főtt rizst a serpenyőbe, és keverd össze a hozzávalókkal. Önts rá a szójaszószt, és pirítsd további 3-4 percig, hogy a rizs teljesen átvegye az ízeket.

    A legjobb, ha előző napi főtt rizst használsz, mert az kevésbé ragacsos.

    6

    Add hozzá a kesudiót és az előzőleg elkészített tojást, majd keverd össze alaposan.

    A kesudió ropogós textúrát ad az ételnek.

    7

    Szórd meg frissen aprított zöldhagymával, és tálald melegen.

    A zöldhagyma frissességet és színt kölcsönöz az ételnek.