Anmitsu tejszínhabbal és gyümölcsökkel tálalva

Anmitsu tejszínhabbal

Az anmitsu egy tradicionális japán desszert, amely az 1800-as évek végén alakult ki Tokióban. Az étel alapja az agar-agar, egy tengeri eredetű zselatin, amelyet gyakran gyümölcsökkel, édes sziruppal és tejszínhabbal tálalnak. Az anmitsu könnyű, frissítő desszert, amely remek választás a melegebb hónapokban. A desszert különböző variációkban készíthető, de a gyümölcsök, az édes szirup és a tejszínhab kombinációja mindig finom ízélményt biztosít. Technikai tipp: Az agar-agar gél állagát az idő függvényében könnyen szabályozhatjuk, ha több vagy kevesebb vízzel készítjük.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
10 g Agar-agar
500 ml Víz
100 g Cukor
150 g Azuki bab (vagy piros bab)
200 ml Tejszín
2 ek. Méz
100 g Jelly (opcionális, pl. gyümölcs)
3 ek. Fekete szirup (kuromitsu)
1 adag Fresz gyümölcsök (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdjük az agar-agar előkészítésével. Az agar-agar port keverd el 500 ml vízben, majd forrald fel a keveréket.

    Az agar-agar gyorsan megdermed, így fontos, hogy a keverék ne forrjon túl sokáig, hogy ne veszítse el a gél-formáló tulajdonságát.

    2

    Add hozzá a cukrot az agar-agaros vízhez, és keverd folyamatosan, amíg el nem olvad a cukor.

    Használhatsz kristálycukrot, de ha szeretnél egy finomabb, karamellizált ízt, próbálj barna cukrot.

    3

    Amint a cukor elolvadt, öntsd az agar-agar keveréket egy sekély tálba, és hagyd teljesen kihűlni, hogy megszilárduljon.

    Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, tedd a tálat a hűtőbe, hogy gyorsabban megszilárduljon.

    4

    Közben főzd meg az azuki babot. Ha konzerv babot használsz, akkor csak öblítsd le, különben főzd a babot vízben 30-40 percig, amíg megpuhul.

    Az azuki babot szirupban is megfőzheted, hogy még édesebb ízt kapjon.

    5

    A tejszínt verj fel kemény habbá, majd tedd félre.

    Ha extra édes ízt szeretnél, adj hozzá egy kis cukrot a tejszínhez a felverés közben.

    6

    Miután az agar-agar teljesen megdermedt, vágd fel kisebb kockákra, és helyezd egy tálba.

    A jelly kockák méretét szabadon választhatod, ha kisebbek lesznek, könnyebben felfogják a szirupot.

    7

    Helyezd az agar-agar kockákat egy tálba, add hozzá az azuki babot, a gyümölcsöket (ha használsz), és a fekete szirupot (kuromitsu).

    A kuromitsu sötét, gazdag szirup, amely édes és szirupos ízt ad a desszertnek.

    8

    Tálald a desszertet egy kis tejszínhabbal a tetején, és élvezd a frissítő, édes ízeket.

    A friss gyümölcsök, mint a körte vagy a szőlő, jól kiegészítik a desszertet, és segítenek a tál színvilágát is gazdagítani.