Anmitsu tejszĂ­nhabbal Ă©s gyĂŒmölcsökkel tĂĄlalva

Anmitsu tejszĂ­nhabbal

Az anmitsu egy tradicionĂĄlis japĂĄn desszert, amely az 1800-as Ă©vek vĂ©gĂ©n alakult ki TokiĂłban. Az Ă©tel alapja az agar-agar, egy tengeri eredetƱ zselatin, amelyet gyakran gyĂŒmölcsökkel, Ă©des sziruppal Ă©s tejszĂ­nhabbal tĂĄlalnak. Az anmitsu könnyƱ, frissĂ­tƑ desszert, amely remek vĂĄlasztĂĄs a melegebb hĂłnapokban. A desszert kĂŒlönbözƑ variĂĄciĂłkban kĂ©szĂ­thetƑ, de a gyĂŒmölcsök, az Ă©des szirup Ă©s a tejszĂ­nhab kombinĂĄciĂłja mindig finom Ă­zĂ©lmĂ©nyt biztosĂ­t. Technikai tipp: Az agar-agar gĂ©l ĂĄllagĂĄt az idƑ fĂŒggvĂ©nyĂ©ben könnyen szabĂĄlyozhatjuk, ha több vagy kevesebb vĂ­zzel kĂ©szĂ­tjĂŒk.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 Ăłra 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 10 g Agar-agar
⭕ 500 ml Víz
⭕ 100 g Cukor
⭕ 150 g Azuki bab (vagy piros bab)
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 100 g Jelly (opcionĂĄlis, pl. gyĂŒmölcs)
⭕ 3 ek. Fekete szirup (kuromitsu)
⭕ 1 adag Fresz gyĂŒmölcsök (opcionĂĄlis)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    KezdjĂŒk az agar-agar elƑkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©vel. Az agar-agar port keverd el 500 ml vĂ­zben, majd forrald fel a keverĂ©ket.

    Az agar-agar gyorsan megdermed, Ă­gy fontos, hogy a keverĂ©k ne forrjon tĂșl sokĂĄig, hogy ne veszĂ­tse el a gĂ©l-formĂĄlĂł tulajdonsĂĄgĂĄt.

    2

    Add hozzå a cukrot az agar-agaros vízhez, és keverd folyamatosan, amíg el nem olvad a cukor.

    Hasznålhatsz kristålycukrot, de ha szeretnél egy finomabb, karamellizålt ízt, próbålj barna cukrot.

    3

    Amint a cukor elolvadt, öntsd az agar-agar keveréket egy sekély tålba, és hagyd teljesen kihƱlni, hogy megszilårduljon.

    Ha gyorsĂ­tani szeretnĂ©d a folyamatot, tedd a tĂĄlat a hƱtƑbe, hogy gyorsabban megszilĂĄrduljon.

    4

    Közben fƑzd meg az azuki babot. Ha konzerv babot hasznĂĄlsz, akkor csak öblĂ­tsd le, kĂŒlönben fƑzd a babot vĂ­zben 30-40 percig, amĂ­g megpuhul.

    Az azuki babot szirupban is megfƑzheted, hogy mĂ©g Ă©desebb Ă­zt kapjon.

    5

    A tejszínt verj fel kemény habbå, majd tedd félre.

    Ha extra édes ízt szeretnél, adj hozzå egy kis cukrot a tejszínhez a felverés közben.

    6

    Miutån az agar-agar teljesen megdermedt, vågd fel kisebb kockåkra, és helyezd egy tålba.

    A jelly kockåk méretét szabadon vålaszthatod, ha kisebbek lesznek, könnyebben felfogjåk a szirupot.

    7

    Helyezd az agar-agar kockĂĄkat egy tĂĄlba, add hozzĂĄ az azuki babot, a gyĂŒmölcsöket (ha hasznĂĄlsz), Ă©s a fekete szirupot (kuromitsu).

    A kuromitsu sötét, gazdag szirup, amely édes és szirupos ízt ad a desszertnek.

    8

    TĂĄlald a desszertet egy kis tejszĂ­nhabbal a tetejĂ©n, Ă©s Ă©lvezd a frissĂ­tƑ, Ă©des Ă­zeket.

    A friss gyĂŒmölcsök, mint a körte vagy a szƑlƑ, jĂłl kiegĂ©szĂ­tik a desszertet, Ă©s segĂ­tenek a tĂĄl szĂ­nvilĂĄgĂĄt is gazdagĂ­tani.