Grillezett anticucho de alpaca tálalva lime szeletekkel és petrezselyemmel

Anticucho de alpaca

Az anticucho egy tradicionális perui étel, amelyet eredetileg nyársra húzott húsdarabokból készítettek, és gyakran tálalják egy különleges, fűszeres mártással. Az alpaka hús rendkívül gazdag fehérjében és alacsony zsírtartalmú, így tökéletes választás a grillezett étkezésekhez. Az anticucho különlegessége a fűszeres marinád, amelyet fokhagyma, lime, chili és egyéb fűszerek alkotnak, amitől az étel valóban ínycsiklandó lesz. A perui hagyomány szerint az anticuchót friss lime levéllel és petrezselyemmel tálalják, hogy a fűszeres ízeket frissítő savanykás tónusok egészítsék ki. Technikai tipp: Az alpaka hús előnyösen marinálható a hűtőben éjszakán át, hogy az ízek jobban összeérjenek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Alpaka hús
4 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
0.5 tk. Fekete bors
0.5 tk. Kömény
1 tk. Oregano
1 db Lime
1 db Piros chili paprika
1 tk.
200 ml Víz
1 csokor Petrzselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az alpaka húst vágd 2-3 cm-es kockákra, hogy könnyen grillezhető legyen.

    Az alpaka hús gazdag fehérjében és alacsony zsírtartalmú, így tökéletes grillezéshez.

    2

    A fokhagymát hámozd meg és finomra aprítsd, majd keverd össze az olívaolajjal, fekete borssal, köménnyel, oregánóval, sóval és lime levével.

    A fokhagyma a marindálás során segít átadni az ízeket a húsnak, amitől igazán aromás lesz.

    3

    Tedd a húst a fűszeres marinádba, és hagyd pihenni legalább 2 órán keresztül, hogy az ízek jól átjárják a húst.

    A marinálás során a hús megpuhul, és az ízek jobban beépülnek.

    4

    A piros chili paprikát vágd apróra, és keverd a húsos marinádba, hogy a fűszeres, csípős íz átjárja a húst.

    A chili paprika mennyisége a csípősség igényed szerint módosítható.

    5

    Helyezd a hús darabokat a grillre, és süsd mindkét oldalát 5-6 percig, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz.

    A grill hőmérséklete legyen magas, hogy gyorsan megsüljön a hús és megőrizze a szaftosságát.

    6

    A kész anticuchot tálald friss, aprított petrezselyemmel és lime szeletekkel.

    A lime frissessége és savassága csodálatosan kiegészíti az anticucho gazdag, fűszeres ízét.