Anticucho de pulpo - grillezett polip nyársak, friss salátával

Anticucho de pulpo

Az anticucho de pulpo a perui konyha egyik tradicionális étele, amely a helyi halászat és tenger gyümölcsei iránti szeretet eredményeként vált népszerűvé. A polip grillezése és a különleges pác alkalmazása az étel titka, amely a fűszerek egyedi kombinációjával adja meg a karakterét. Az anticucho nemcsak Peruban, hanem egész Dél-Amerikában népszerű, különösen utcai árusoknál, ahol gyorsan és finoman készítik el. A puha, ízesített polip, amit a grillen készítenek, minden falatjával elvarázsolja a kóstolót. Egy hideg este, amikor a fűszeres illat belengi a konyhát, semmi sem nyújt olyan élményt, mint a tökéletesen elkészített anticucho.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 20 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Octopus
3 ek. Olive oil
3 clove Garlic
1 tk. Cumin
1 ek. Paprika
1 db Lemon
2 ek. Vinegar
0.5 tk. Salt
0.5 tk. Pepper
4 db Wooden skewers

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg az oktopust: ha még nem előkészítették, távolítsd el a belső részeit, majd öblítsd le hideg vízben. Az oktopuszt főzd forró vízben 30-40 percig, amíg megpuhul.

    A puha oktopusz a titok, ne főzd túl, mert kemény és rágós lesz.

    2

    Amíg az oktopusz fő, készítsd el a pácot. Egy tálba öntsd az olívaolajat, add hozzá a zúzott fokhagymát, a köményt, a paprikát, a citrom levét, a sót és a borsot. Jól keverd össze.

    A pácnak érdemes legalább 20 percig állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

    3

    Amikor az oktopusz megfőtt és lehűlt, vágd kisebb darabokra. Áztasd bele a pácba, és hagyd pihenni 20-30 percig, hogy jól átvegye az ízeket.

    A pácot ne hagyd túl sokáig rajta, hogy ne veszítsen el minden frissességet a citrom és a fűszerek miatt.

    4

    Helyezd az oktopuszdarabokat fa nyársakra, és készíts elő egy grillt vagy egy serpenyőt. Az oktopust 2-3 percig grilláld, amíg szép grillnyomokat kap és enyhén megpirul.

    Ha nincs grilled, egy forró serpenyőben is elkészítheted. A fontos, hogy jól átforrósítsd, de ne égjen meg!

    5

    Tálald a grillen készült anticuchot egy friss salátával vagy akár egy szelet pirított kenyérrel.

    A citromszeletek és a friss petrezselyem a legjobb köret ehhez az ételhez, mivel frissítő ízeket adnak.