Tisztítsd meg az oktopust: ha még nem előkészítették, távolítsd el a belső részeit, majd öblítsd le hideg vízben. Az oktopuszt főzd forró vízben 30-40 percig, amíg megpuhul.
A puha oktopusz a titok, ne főzd túl, mert kemény és rágós lesz.
Amíg az oktopusz fő, készítsd el a pácot. Egy tálba öntsd az olívaolajat, add hozzá a zúzott fokhagymát, a köményt, a paprikát, a citrom levét, a sót és a borsot. Jól keverd össze.
A pácnak érdemes legalább 20 percig állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Amikor az oktopusz megfőtt és lehűlt, vágd kisebb darabokra. Áztasd bele a pácba, és hagyd pihenni 20-30 percig, hogy jól átvegye az ízeket.
A pácot ne hagyd túl sokáig rajta, hogy ne veszítsen el minden frissességet a citrom és a fűszerek miatt.
Helyezd az oktopuszdarabokat fa nyársakra, és készíts elő egy grillt vagy egy serpenyőt. Az oktopust 2-3 percig grilláld, amíg szép grillnyomokat kap és enyhén megpirul.
Ha nincs grilled, egy forró serpenyőben is elkészítheted. A fontos, hogy jól átforrósítsd, de ne égjen meg!
Tálald a grillen készült anticuchot egy friss salátával vagy akár egy szelet pirított kenyérrel.
A citromszeletek és a friss petrezselyem a legjobb köret ehhez az ételhez, mivel frissítő ízeket adnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.