Anticuchos nyársak tálalva grillezett zöldségekkel

Anticuchos

Az Anticuchos a perui konyha egyik legrégebbi és legismertebb étele, amely a spanyol hódítás idejére vezethető vissza. Eredetileg marhaszívet használtak hozzá, de ma már különféle húsokkal készítik. Az Aji Panca pasztának köszönhetően az étel különleges, fűszeres ízvilággal rendelkezik, amelyet a faszénen való grillezés tesz tökéletessé. Az Anticuchos az utcai árusok kedvence, és gyakran tálalják főtt burgonyával vagy kukoricával kiegészítve.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (szív vagy steak, kockára vágva)
2 ek. Aji Panca paszta (perui paprika paszta)
3 gerezd Fokhagyma (zúzott)
2 ek. Ecet (borecet vagy almaecet)
3 ek. Olaj (növényi)
1 tk. Köménymag (őrölt)
1 tk. Paprika (őrölt)
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Citromlé
8 db Nyársak (fából vagy fémből)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze az Aji Panca pasztát, zúzott fokhagymát, ecetet, olajat, köményt, paprikát, sót és borsot. Add hozzá a citromlevet, és keverd simára.

    Ha nincs Aji Panca pasztád, helyettesítheted más csípős paprikakrémmel, de az ízélmény nem lesz teljesen ugyanaz. Kóstold meg a pácot, és ízlés szerint állítsd a fűszerezést.

    2

    Helyezd a kockára vágott marhahúst a pácba, és alaposan forgasd bele. Fedd le, és hagyd pácolódni legalább 2 órán át, de lehetőség szerint egy éjszakán át a hűtőben.

    Minél tovább pácolódik a hús, annál ízletesebb és puhább lesz. A pácolás során a hús felszívja az ízeket, és az ecet segít a rostok lazításában.

    3

    Áztasd be a fa nyársakat vízbe, ha azokat használod, hogy elkerüld az égést a grillen.

    A nyársakat legalább 30 percig áztasd vízben, hogy ne gyulladjanak meg a grillen. Alternatív megoldásként használhatsz fém nyársakat is.

    4

    Húzd fel a bepácolt húsdarabokat a nyársakra, ügyelve arra, hogy minden darab között legyen egy kis hely a megfelelő sütés érdekében.

    Ne zsúfold tele a nyársakat, mert a hús nem fog egyenletesen átsülni. Hagyd, hogy a levegő cirkuláljon a húsdarabok között.

    5

    Melegítsd fel a grillt közepes hőfokra. Süsd a nyársakat 5-7 percig mindkét oldalon, amíg a hús átsül és szép barna színt kap.

    A sütési idő függ a hús vastagságától és a grill hőmérsékletétől. Használj húshőmérőt, hogy ellenőrizd a hús átsültségét. A marhahús belső hőmérséklete medium-rare esetén 55-60°C.

    6

    Tálald az Anticuchos nyársakat frissen, mellé kínálj lime-szeleteket és főtt burgonyát vagy kukoricát.

    A lime leve kiemeli a hús ízeit. Kínálhatsz mellé más perui köreteket is, például Aji Amarillo szószt.