Az arepa lisztet, sót és a meleg vizet tedd egy nagy tálba, és alaposan keverd össze.
A víz melegsége segít abban, hogy a tészta könnyebben összeálljon.
Miután a keverék összeállt, hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a liszt jól felszívja a vizet.
Ha túl ragacsos a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kis vizet.
Formálj a tésztából kis korongokat, körülbelül 1 cm vastagságúra, és süsd meg mindkét oldalát egy serpenyőben közepes lángon, amíg aranybarnára pirul.
A tésztát nedves kézzel formáld, hogy elkerüld, hogy hozzáragadjon a kezedhez.
A felaprított hagymát és fokhagymát tedd egy serpenyőbe, és pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek.
A hagymát és fokhagymát lassan pirítva jobb ízt érhetsz el.
Add hozzá a főtt fekete babot, majd öntsd hozzá a lime levét és szórd meg friss korianderrel.
A lime és a koriander friss ízt ad az ételnek, és tökéletesen illik a fekete babhoz.
Miután a bab jól átmelegedett, tedd félre, és hagyd egy kicsit hűlni.
A babot akár előre is elkészítheted, hogy gyorsabb legyen a tálalás.
Töltsd meg az arepákat a fekete babos keverékkel, és tálald frissen.
Az Arepa con Frijoles Negros tökéletes reggelire, ebédre vagy vacsorára, és gazdag ízeket kínál.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.