Arepa con Queso Blanco koreai stílusú étel tálalva

Arepa con Queso Blanco

Az Arepa con Queso Blanco a latin-amerikai konyha egyik legnépszerűbb étele, amely Kolumbiából és Venezuela-ból származik. Az étel a friss sajttal töltött arepából áll, amely ideális reggelire vagy egy könnyű étkezéshez. Az Arepa con Queso Blanco egy egyszerű, de gazdag ízű étkezés.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 csésze Arepa liszt (pre-cooked corn flour)
1.5 csésze Meleg víz
1 tk.
2 ek. Szezámolaj
200 g Friss fehér sajt (pl. ricotta vagy queso blanco)
2 gerezd Fokhagyma (apróra vágva)
1 ek. Friss koriander (apróra vágva)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az arepa lisztet, sót és a meleg vizet tedd egy nagy tálba, és alaposan keverd össze.

    A víz melegsége segít abban, hogy a tészta könnyebben összeálljon.

    2

    Miután a keverék összeállt, hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a liszt jól felszívja a vizet.

    Ha túl ragacsos a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kis vizet.

    3

    Formálj a tésztából kis korongokat, körülbelül 1 cm vastagságúra, és süsd meg mindkét oldalát egy serpenyőben közepes lángon, amíg aranybarnára pirul.

    A tésztát nedves kézzel formáld, hogy elkerüld, hogy hozzáragadjon a kezedhez.

    4

    A friss fehér sajtot tördelj kis darabokra, és keverd hozzá az apróra vágott fokhagymát és koriandert.

    A koriander friss, citrusos ízt ad a sajtnak, ami remekül illik az arepához.

    5

    Miután az arepák megsültek, tedd őket félre egy kicsit hűlni, majd vágd őket félbe.

    Ügyelj arra, hogy az arepák ne törjenek el, miközben felvágod őket.

    6

    Töltsd meg az arepákat a sajtos keverékkel, és tálald frissen.

    Az Arepa con Queso Blanco legjobb, ha frissen, melegen fogyasztjuk.