Egy nagy tálban keverd össze az előfőzött kukoricalisztet és a sót.
Fontos, hogy előfőzött kukoricalisztet használj (más néven 'masa harina'), mert a hagyományos kukoricaliszt nem alkalmas ehhez a recepthez.
Fokozatosan öntsd hozzá a vizet, és kézzel gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas lesz.
A víz mennyisége függ a liszt minőségétől, ezért fokozatosan adagold. A tészta ne legyen túl ragacsos, de ne is legyen száraz.
Hagyd pihenni 5 percig, hogy a liszt felszívja a nedvességet.
Ez a pihentetés segít a tésztának összeállni és könnyebben formázhatónak lenni.
Oszd a tésztát 6 egyenlő részre, és formázz belőlük lapos, kb. 1 cm vastag korongokat.
A korongok széle lehet egyenetlen, ez nem probléma. Fontos, hogy a vastagságuk egyenletes legyen, hogy egyenletesen süljenek meg.
Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és kend ki vékonyan olajjal.
A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg az olajat. Használhatsz növényi olajat vagy kókuszolajat is.
Helyezd az arepákat a serpenyőbe, és süsd 5-7 percig az egyik oldalon, amíg aranybarna lesz.
Ne mozgassd az arepákat sütés közben, hagyd, hogy szépen megpiruljanak.
Fordítsd meg, és süsd további 5-7 percig a másik oldalát is.
Ha az arepák túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a lángot.
Ha vastagabb arepákat készítettél, tedd őket 180°C-ra előmelegített sütőbe további 10 percre, hogy teljesen átsüljenek.
A sütőben való befejezés biztosítja, hogy az arepák belül is átsüljenek, és ne maradjanak nyersek.
Vedd ki a sütőből, hagyd kissé hűlni, majd vágd félbe és töltsd meg sajttal, avokádóval, sonkával vagy bármilyen kedvenc töltelékkel.
Az arepákat melegen a legfinomabbak. Töltsd meg őket bőségesen, és élvezd!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.