Arroz Caldo pörkölt rizses étel, gazdag rizs és csirke darabokkal, friss korianderrel

Arroz Caldo pörkölt rizses

Az arroz caldo egy hagyományos filippínó étel, amely gazdag rizses alapú leves. Az ételt általában csirkével készítik, és gazdag fűszerekkel ízesítik. A pörkölt rizses változata egy különleges étel, amely gazdagabb ízvilágot ad, köszönhetően a pörkölt rizsnek és a fűszeres csirke daraboknak. Az arroz caldo népszerű reggeli étel a Filippínó kultúrában, és bárhol megtalálható, ahol autentikus filippínó éttermek működnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke (darabolva)
200 g Rizs
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
2 ek. Szójaszósz
500 ml Halászlé alaplé
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirke darabokat alaposan sózd és borsozd meg. Egy nagyobb lábasban forrósítsd fel az olajat, majd add hozzá a csirkét és pirítsd meg minden oldalát.

    A csirke daraboknak egyenletesen kell átsülniük, ügyelj arra, hogy ne égjenek meg.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd add hozzá a csirkéhez. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    A fokhagymát és hagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhatnak.

    3

    A rizst öblítsd le, majd add hozzá a csirke-hagyma keverékhez, és keverd át alaposan.

    A rizs leöblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat, így a rizs nem lesz túl ragacsos főzés közben.

    4

    Adj hozzá halászlé alaplét, gyömbért és szójaszószt. Keverd jól össze, majd hagyd főni közepes lángon 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.

    A halászlé alaplé gazdag ízt ad az ételnek, de ha nem találsz ilyet, használhatsz csirkehúslevest is.

    5

    Ha a rizs megpuhult, ellenőrizd az ízeket, és szükség szerint sózd és borsozd.

    Ne túl sok sóval ízesítsd, mert a szójaszósz is sós.

    6

    A kész arroz caldot szórd meg friss korianderrel, és tálald forrón.

    A koriander friss, citrusos íze remekül illik a gazdag rizshez.