A csirke darabokat alaposan sózd és borsozd meg. Egy nagyobb lábasban forrósítsd fel az olajat, majd add hozzá a csirkét és pirítsd meg minden oldalát.
A csirke daraboknak egyenletesen kell átsülniük, ügyelj arra, hogy ne égjenek meg.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd add hozzá a csirkéhez. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üvegesedik.
A fokhagymát és hagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhatnak.
A rizst öblítsd le, majd add hozzá a csirke-hagyma keverékhez, és keverd át alaposan.
A rizs leöblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat, így a rizs nem lesz túl ragacsos főzés közben.
Adj hozzá halászlé alaplét, gyömbért és szójaszószt. Keverd jól össze, majd hagyd főni közepes lángon 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.
A halászlé alaplé gazdag ízt ad az ételnek, de ha nem találsz ilyet, használhatsz csirkehúslevest is.
Ha a rizs megpuhult, ellenőrizd az ízeket, és szükség szerint sózd és borsozd.
Ne túl sok sóval ízesítsd, mert a szójaszósz is sós.
A kész arroz caldot szórd meg friss korianderrel, és tálald forrón.
A koriander friss, citrusos íze remekül illik a gazdag rizshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.