Arroz carreteiro fűszeres változatban, gazdag rizses étel, húsokkal és zöldségekkel tálalva

Arroz carreteiro fűszeres változatban

Az arroz carreteiro a brazíliai konyha egyik legismertebb ételének számít, amelyet tradicionálisan a vidéki gazdák főztek meg, akik a marhahúst és a rizst egy edényben készítették el. Az étel gazdag ízvilággal rendelkezik, mivel a hús és a zöldségek gazdag fűszerekkel párolódnak. Az ételek között nagy hagyománya van, és minden háztartásnak megvan a saját egyedi változata. A fűszeres változat igazán különlegessé teszi ezt a fogást.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
300 g Sült marhahús (darált)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
1 db Zöld paprika
2 db Tomato (paradicsom)
1 tk. Fűszeres só
1 csipet Bors
100 g Szárított bab
50 g Párolt kukorica
2 ek. Olívaolaj
50 ml Vörösbor (opcionális)
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le, majd főzd meg sós vízben 10-15 percig, amíg megpuhul.

    A rizst a főzés előtt legalább 20-30 percig áztathatod, hogy jobban elváljanak a szemek.

    2

    A zöldségeket vágd fel apróra: a hagymát, fokhagymát, paprikákat és paradicsomokat.

    A paprikát és paradicsomot érdemes nagyobb kockákra vágni, hogy jól érezhetőek legyenek a falatokban.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát.

    A hagymát pirítsd üvegesre, de ne hagyd, hogy megégjen, hogy az íze kellemes maradjon.

    4

    Add hozzá a paprikát és paradicsomot, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak és összeérnek az ízek.

    A paradicsom levet ereszt, így ne aggódj, ha a zöldségek nem sülnek, hanem inkább párolódnak.

    5

    Ekkor add hozzá a fűszeres sót, borsot és a szárított babot. Ha szeretnéd, öntsd hozzá a vörösbort is, és hagyd párolódni 10 percig.

    A vörösbor nem kötelező, de egy gazdagabb ízvilágot ad a rizsnek. Ha nem használod, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.

    6

    Add hozzá a sült marhahúst, majd öntsd hozzá a már előfőzött rizst, és jól keverd össze, hogy minden hozzávaló egyenletesen eloszoljon.

    A marhahúst előzőleg érdemes egy kicsit lepirítani, hogy ne legyen túl zsíros és szép barna legyen.

    7

    Végül add hozzá a párolt kukoricát és a friss koriandert, és hagyd, hogy a rizs teljesen átvegye a fűszereket.

    A koriander frissessége és enyhe citrusos íze igazán feldobja a fogást, ne hagyd ki!