Az avokádót hámozd meg, vágd félbe, távolítsd el a magját, majd kockázd fel. A lime levét facsard ki.
Az avokádó könnyebb hámozásához vágd körbe hosszában, majd csavard szét a két felét. A magot egy éles késsel üsd meg, és forgasd ki.
A paradicsomot és az uborkát kockázd fel, a vöröshagymát vékony szeletekre vágd.
A vöröshagyma csípősségét csökkentheted, ha szeletelés után hideg vízbe áztatod pár percig.
Egy nagy tálban keverd össze az avokádót, paradicsomot, uborkát és vöröshagymát.
Az avokádó könnyen megbarnul, ezért közvetlenül a tálalás előtt keverd össze a salátát, és locsold meg lime lével, hogy lassítsd a barnulást.
Locsold meg az olívaolajjal és a lime levével, majd sózd és borsozd ízlés szerint.
A lime levét fokozatosan adagold, kóstold meg, hogy ne legyen túl savanyú.
Keverd össze óvatosan, hogy az avokádó ne törjön össze. Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.
Ha nincs friss koriandered, petrezselyemmel is helyettesítheted, de a koriander jellegzetes ízt ad a salátának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.