Ayam geprek fokhagymás szósszal, lime levéllel díszítve

Ayam geprek fokhagymás szósszal

Az Ayam geprek egy népszerű indonéz étel, amelyet jellemzően sült csirkehússal készítenek, és fűszeres, gazdag fokhagymás szósszal tálalják. Az étel eredetileg az indonéz utcai étkezésekből származik, ahol a csirke darabokat különféle szószokkal tálalják, gyakran együtt lime levéllel és friss korianderrel. Az Ayam geprek nemcsak finom, hanem a benne lévő fűszerek és ízek igazi ínycsiklandó élményt adnak a tápláló étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (comb vagy mell)
6 gerezd Fokhagyma
2 db Cili
2 ek. Olívaolaj
1 db Lime
100 ml Kókusztej
2 ek. Sójavágású fűszerkeverék
50 g Rizsliszt
1 csokor Friss koriander
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst mosd meg és vágd kisebb darabokra. Sózd meg, és rizsliszttel forgasd be a hús darabokat.

    A rizsliszt segít abban, hogy a csirke kívül ropogós maradjon, miközben belül szaftos marad.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd süsd meg a csirkehús darabokat mindkét oldalon aranybarnára.

    A hőmérséklet legyen közepes, hogy a hús belseje is átsüljön anélkül, hogy a külső réteg megégne.

    3

    A fokhagymát és chilit vágd apróra, és egy kisebb serpenyőben pirítsd meg az olívaolajjal, amíg meg nem jelenik az illata.

    A fokhagymát ne hagyd túl pirulni, hogy ne keseredjen meg!

    4

    A fokhagymás chilis keverékhez add hozzá a kókusztejet, a lime levét, és a szójaszószt. Keverd jól össze, és hagyd egy kicsit felforrni.

    Ha a szósz túl sűrű, egy kis vízzel hígíthatod, hogy könnyebben bevonja a csirkét.

    5

    A sült csirkét vágd kisebb darabokra, és egy tálba tedd a fokhagymás szószba. Finoman nyomkodd össze, hogy a csirke jól átvegye a szószt.

    A csirke nyomkodása segít, hogy az ízek jobban összeérjenek és a hús megpuhuljon.

    6

    Tálald a csirkét friss korianderrel díszítve, és lime szeletekkel az oldalán.

    A lime frissessége jól illik a fűszeres csirke ízéhez, és extra frissességet ad.