A csirkehúst mosd meg és vágd kisebb darabokra. Sózd meg, és rizsliszttel forgasd be a hús darabokat.
A rizsliszt segít abban, hogy a csirke kívül ropogós maradjon, miközben belül szaftos marad.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd süsd meg a csirkehús darabokat mindkét oldalon aranybarnára.
A hőmérséklet legyen közepes, hogy a hús belseje is átsüljön anélkül, hogy a külső réteg megégne.
A fokhagymát és chilit vágd apróra, és egy kisebb serpenyőben pirítsd meg az olívaolajjal, amíg meg nem jelenik az illata.
A fokhagymát ne hagyd túl pirulni, hogy ne keseredjen meg!
A fokhagymás chilis keverékhez add hozzá a kókusztejet, a lime levét, és a szójaszószt. Keverd jól össze, és hagyd egy kicsit felforrni.
Ha a szósz túl sűrű, egy kis vízzel hígíthatod, hogy könnyebben bevonja a csirkét.
A sült csirkét vágd kisebb darabokra, és egy tálba tedd a fokhagymás szószba. Finoman nyomkodd össze, hogy a csirke jól átvegye a szószt.
A csirke nyomkodása segít, hogy az ízek jobban összeérjenek és a hús megpuhuljon.
Tálald a csirkét friss korianderrel díszítve, és lime szeletekkel az oldalán.
A lime frissessége jól illik a fűszeres csirke ízéhez, és extra frissességet ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.