Ayam Penyet édes szójaszósszal, sült csirke, samballal és rizzsel tálalva

Ayam Penyet édes szójaszósszal

Az Ayam Penyet egy híres indonéz étel, amely ropogós csirke darabokból készül, és édes szójaszósszal és samballal tálalják. A csirke szószban történő áztatása egyedülálló ízeket ad neki, míg a sambal pikáns fűszerei fokozzák az étel gazdagságát. Eredetileg a Jávai szigeteken született, de azóta az egész világon elterjedt. Ez az étel tökéletes választás azoknak, akik szeretik az édes és csípős ízek egyensúlyát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkehús
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 db Zöld chilipaprika
4 gerezd Fokhagyma
1 ek. Garam masala
3 ek. Kókuszolaj
1 szál Lemon grass
3 ek. Édes szójaszósz
1 tk. Cukor
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst sóval és borssal ízesítsd, majd süsd meg a csirke darabokat kókuszolajon közepes lángon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A csirke bőrét hagyjuk meg, hogy ropogós és ínycsiklandó legyen!

    2

    Miközben sül a csirke, készítsd el a sambalt. A fokhagymát, zöld chilipaprikát és garam masalát tedd egy mozsárba és alaposan törjétek össze.

    Ha nincs mozsarad, használhatsz egy aprítót, de a mozsárban az ízek jobban összeérnek.

    3

    A kész sambalt tedd félre. A csirke sülésének végeztével a serpenyőben maradt olajhoz adj hozzá a kész sambalt, majd öntsd rá az édes szójaszószt és a cukrot. Alaposan keverd össze, és főzd össze 2-3 percig.

    Az édes szójaszósz sűrűsége változhat, ha szükséges egy kis vízzel hígíthatod.

    4

    A sült csirkéket tedd a serpenyőbe, és jól forgasd meg a szószban, hogy a csirke minden oldalát bevonja a fűszeres, édes szójaszósz.

    A csirke még ropogós marad, ha nem hagyod túl sokáig a szószban.

    5

    Tálald a csirkét rizzsel, és szórd meg a tetejét szezámmaggal. A friss lime szeletek is jól illenek hozzá.

    Ha szeretnéd, friss korianderrel is megszórhatod az ételt a végén, hogy még frissebb legyen!