A csirkehúst sóval és borssal ízesítsd, majd süsd meg a csirke darabokat kókuszolajon közepes lángon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
A csirke bőrét hagyjuk meg, hogy ropogós és ínycsiklandó legyen!
Miközben sül a csirke, készítsd el a sambalt. A fokhagymát, zöld chilipaprikát és garam masalát tedd egy mozsárba és alaposan törjétek össze.
Ha nincs mozsarad, használhatsz egy aprítót, de a mozsárban az ízek jobban összeérnek.
A kész sambalt tedd félre. A csirke sülésének végeztével a serpenyőben maradt olajhoz adj hozzá a kész sambalt, majd öntsd rá az édes szójaszószt és a cukrot. Alaposan keverd össze, és főzd össze 2-3 percig.
Az édes szójaszósz sűrűsége változhat, ha szükséges egy kis vízzel hígíthatod.
A sült csirkéket tedd a serpenyőbe, és jól forgasd meg a szószban, hogy a csirke minden oldalát bevonja a fűszeres, édes szójaszósz.
A csirke még ropogós marad, ha nem hagyod túl sokáig a szószban.
Tálald a csirkét rizzsel, és szórd meg a tetejét szezámmaggal. A friss lime szeletek is jól illenek hozzá.
Ha szeretnéd, friss korianderrel is megszórhatod az ételt a végén, hogy még frissebb legyen!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.