Ayam Penyet kókusztejes mártással, frissen tálalva, szaftos csirkecombokkal és rizssel.

Ayam Penyet kókusztejes mártással

Ayam Penyet az indonéz konyha egyik legismertebb étele, mely fűszeres csirkecombokat kínál, amelyek a különleges kókusztejes mártásban puhára főnek. Az étel hagyományosan fűszeres, de egyszerű, és a rizs tökéletes kísérője. A csirkecombokat általában sülve vagy grillezve tálalják, és a kókuszos, gazdag mártás hozzáadásával a teljes étel még ínycsiklandóbbá válik. A lemongrass és a pirospaprika különleges ízt ad az ételnek, míg a kókusztej simasága és gazdagsága minden falatot különlegessé tesz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb
5 gerezd Fokhagyma
1 db Pirospaprika
1 ág Lemongrass (citromfű)
400 ml Kókusztej
200 g Rizs
1 db Hagyma
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat tisztítsd meg, majd szúrd meg őket egy villa segítségével, hogy a fűszerek könnyebben átjárják a húst.

    A csirkecombokat előzőleg pácolhatod fokhagymás, citromos marinádban is, hogy még ízletesebb legyen.

    2

    Egy serpenyőben hevíts olajat, majd add hozzá a csirkecombokat. Süsd őket minden oldalról aranybarnára, körülbelül 10-15 percig.

    A csirkecombok megfelelő átsüléséhez ne zsúfold túl a serpenyőt. Ha szükséges, süsd őket több adagban.

    3

    Amíg a csirke sül, vágd fel a fokhagymát és a hagymát, valamint a pirospaprikát apró darabokra.

    Ha egy igazán fűszeres ételt szeretnél, a pirospaprika magját is belekeverheted a mártásba.

    4

    A sült csirkecombokat vedd ki a serpenyőből, és tedd félre. A maradék olajban pirítsd meg a fokhagymát, hagymát és pirospaprikát, amíg illatosak nem lesznek.

    Ne pirítsd meg túl erősen a fokhagymát, mert könnyen megkeseredhet.

    5

    Add hozzá a kókusztejet a pirított fűszerekhez, majd főzd 5-10 percig, hogy a mártás egy kicsit besűrűsödjön. Sóval és borssal ízesítsd.

    A kókusztej ízét a lemongrass hozzáadásával is fokozhatod. A lemongrassot csak enyhén törd meg, hogy kiengedje az aromáit.

    6

    A kész mártást öntsd a csirkecombokra, és hagyd állni 5 percig, hogy a fűszerek jól átjárják a húst.

    A csirkecombokat tálalás előtt egy kicsit pihentesd, hogy még ízletesebbek legyenek.

    7

    A rizst főzd meg a csomagoláson található utasítások szerint, majd tálald a csirkecombokat a frissen készült rizzsel.

    A rizst egy kis sóval és olajjal is ízesítheted, hogy még finomabb legyen.