Ayam Penyet sült káposztával, szójaszószos öntettel

Ayam Penyet sült káposztával

Az Ayam Penyet egy tradicionális indonéz étel, amelyet sült csirkecombokból készítenek, különleges fűszerkeverékkel. A sült káposzta friss és ropogós textúrát ad a lágy csirkéhez. A szójaszósz és a kókusztej keveréke gazdag és aromás öntetet biztosít, amely kiemeli az étel ízvilágát. Az Ayam Penyet egy ideális étel egy kiadós, ízletes vacsorához, amely egy kis egzotikusságot csempész a hétköznapokba.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb
4 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Pálmaolaj
500 g Káposzta
2 ek. Szójaszósz
1 rúd Fahéj
200 ml Kókusztej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat alaposan mosd meg, és töröld szárazra egy konyhai törlővel. A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, majd aprítsd fel.

    A csirkecombokat ha leöblíted hideg vízben, eltávolítod a fölösleges szennyeződéseket, így tiszta lesz a hús.

    2

    A fokhagymát, gyömbért, sót és borsot egy mozsárban törd össze, hogy pasztát kapj. Ezt a pasztát dörzsöld bele a csirkecombok bőrébe és húsába, hogy az ízek jól átjárják.

    Ne habozz jól bedörzsölni a csirkecombokat, hogy minden falat tele legyen az intenzív ízekkel.

    3

    Melegítsd fel a pálmaolajat egy serpenyőben közepes lángon, és süsd a csirkecombokat 6-8 percig mindkét oldalán, amíg szép aranybarna kérget kapnak.

    Ne zavarjuk meg a csirkecombokat sütés közben, hogy ne törjön meg a bőre és egyenletesen süljön.

    4

    Miután a csirkecombokat kiszedted, tedd félre pihenni. A serpenyőben lévő olajba add hozzá a szójaszószt, fahéjat, majd a kókusztejet. Keverd össze, és hagyd forrni 2-3 percig.

    A szójaszósz és a kókusztej kombinációja gazdag és krémes ízt ad az ételnek.

    5

    A káposztát mosd meg, és vágd vékony szeletekre. Egy másik serpenyőben egy kevés pálmaolajon pirítsd a káposztát, amíg enyhén megpuhul, de maradjon roppanós.

    A káposzta pirítása segít kiemelni az ízét és enyhén karamellizálja, de vigyázz, hogy ne süsd túl!

    6

    Tálalás előtt a csirkecombokat tedd a tálra, és öntsd rá a szójaszószos-kókusztejes öntetet. A sült káposztát tedd a csirkecombok mellé.

    A tálalás során ügyelj a színekre, hogy a ropogós csirke és a zöld káposzta szépen összeilljen.