A sózott tőkehalat áztasd be vízben 12-24 órára, hogy a só kioldódjon. Ezt követően szedd le a bőrét, és vágd apró darabokra.
A sózott halat minél tovább áztasd, hogy elkerüld, hogy túl sós maradjon.
A két édesburgonyát hámozd meg, és vágd őket vékony csíkokra.
A csíkokat próbáld egyenletesen vágni, hogy a burgonya egyenletesen sülhessen.
Egy nagy serpenyőben, közepes lángon hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. Pirítsd üvegesre.
A hagyma karamellizálódása segít elmélyíteni az ízeket.
A pirított hagymához add hozzá az apróra vágott tőkehalat, és pirítsd 5-7 percig, amíg a hal jól megpirul.
Ne pörkold meg túlzottan a halat, hogy megőrizze finom puhaságát.
Ezután add hozzá az édesburgonya csíkokat, és pirítsd őket a hal mellett, amíg aranybarnára sülnek.
Tartsd szem előtt, hogy az édesburgonya a végén ropogós legyen, de a belseje puha maradjon.
A tojásokat verd fel, és öntsd a serpenyőbe, majd keverd össze a halat és a burgonyát. Főzd további 2-3 percig, amíg a tojás megköt.
Ne hagyd, hogy a tojás túlságosan megszilárduljon, így puha és krémes marad.
Tálald a Bacalhau à Brást friss petrezselyemmel megszórva, és ízesítsd citromlével.
A citromlé segít frissíteni az ételt, és jól kiemeli a hal ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.