Bacalhau à Brás édesburgonyával tálalva, petrezselyemmel

Bacalhau à Brás édesburgonyával

A Bacalhau à Brás egy klasszikus portugál étel, amelyet főleg tőkehallal, burgonyával és tojással készítenek. A változat, amely édesburgonyát is tartalmaz, egyedülálló módon gazdagítja az ételt, miközben megőrzi a tradicionális ízeket. Az étel különleges, ínycsiklandó és egy igazi portugál étkezés minden falatja.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sózott tőkehal
2 db Édesburgonya
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
4 db Tojás
1 ek. Petrezselyem
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sózott tőkehalat áztasd be vízben 12-24 órára, hogy a só kioldódjon. Ezt követően szedd le a bőrét, és vágd apró darabokra.

    A sózott halat minél tovább áztasd, hogy elkerüld, hogy túl sós maradjon.

    2

    A két édesburgonyát hámozd meg, és vágd őket vékony csíkokra.

    A csíkokat próbáld egyenletesen vágni, hogy a burgonya egyenletesen sülhessen.

    3

    Egy nagy serpenyőben, közepes lángon hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. Pirítsd üvegesre.

    A hagyma karamellizálódása segít elmélyíteni az ízeket.

    4

    A pirított hagymához add hozzá az apróra vágott tőkehalat, és pirítsd 5-7 percig, amíg a hal jól megpirul.

    Ne pörkold meg túlzottan a halat, hogy megőrizze finom puhaságát.

    5

    Ezután add hozzá az édesburgonya csíkokat, és pirítsd őket a hal mellett, amíg aranybarnára sülnek.

    Tartsd szem előtt, hogy az édesburgonya a végén ropogós legyen, de a belseje puha maradjon.

    6

    A tojásokat verd fel, és öntsd a serpenyőbe, majd keverd össze a halat és a burgonyát. Főzd további 2-3 percig, amíg a tojás megköt.

    Ne hagyd, hogy a tojás túlságosan megszilárduljon, így puha és krémes marad.

    7

    Tálald a Bacalhau à Brást friss petrezselyemmel megszórva, és ízesítsd citromlével.

    A citromlé segít frissíteni az ételt, és jól kiemeli a hal ízét.