A sós tőkehalat áztasd be hideg vízbe 24 órára, hogy a sót eltávolítsd belőle.
Az áztatás segít eltávolítani a felesleges sót a halról, és megakadályozza, hogy túl sós legyen az étel.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg 3-4 percig, amíg üvegesek lesznek.
A hagyma és fokhagyma pirítása kihozza az ízüket, és alapot ad az ételnek.
A halat szedd kisebb darabokra, és tedd a serpenyőbe a pirított hagymához.
A halnak ne kell teljesen átsülnie, csak átmelegíteni szükséges, hogy ne száradjon ki.
Keverd össze a tejet és tejszínt egy kis tálban, majd add hozzá a kukoricakeményítőt, és keverd simára.
A keményítő segít besűríteni a szószt, hogy krémesebb legyen.
A halhoz öntsd hozzá a tejszínes keveréket, és főzd alacsony lángon 10-15 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
Ne forrald túl a szószt, hogy a tejszín ne váljon szét, és megőrizze a krémes állagát.
A petrezselymet apróra vágd, és add hozzá a főzés végén a halhoz, hogy friss ízt adjon neki.
A petrezselyem ízesíti az ételt, és frissességet ad a gazdag szósznak.
Egy tálba tedd a kész halat a szószsal, és szórd meg gluténmentes kenyérmorzsával.
A kenyérmorzsa ropogós textúrát ad az ételnek, és finom kontrasztot alkot a krémes szósszal.
Tálald az ételt melegen, és élvezd a gazdag, krémes ízeket.
A Fårikål jól illik hozzá, ha egy egyszerű, de tápláló ételt keresel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.