Bacalhau com natas gluténmentes, friss tőkehal krémes szósszal

Bacalhau com natas gluténmentes

A Bacalhau com natas egy klasszikus portugál étel, amely tőkehalból készül, és egy gazdag krémes szósszal tálalják. Az étel hagyományosan tejfölös és tejszínes, de a gluténmentes változata is ugyanazt a gazdag ízt biztosítja. A portugál konyhában a Bacalhau kiemelkedő szerepet kap, és sokféleképpen készítik el, de a natas változata az egyik legismertebb. Ez az étel egy igazi ínycsiklandó fogás, amely tökéletes a hétvégi ebédekhez vagy egy ünnepi vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Sós tőkehal
200 ml Tej
200 ml Tejszín
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Kukoricakeményítő
2 ek. Olívaolaj
1 csokor Petrezselyem
1 tk. Fekete bors
50 g Gluténmentes kenyérmorzsa

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sós tőkehalat áztasd be hideg vízbe 24 órára, hogy a sót eltávolítsd belőle.

    Az áztatás segít eltávolítani a felesleges sót a halról, és megakadályozza, hogy túl sós legyen az étel.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg 3-4 percig, amíg üvegesek lesznek.

    A hagyma és fokhagyma pirítása kihozza az ízüket, és alapot ad az ételnek.

    3

    A halat szedd kisebb darabokra, és tedd a serpenyőbe a pirított hagymához.

    A halnak ne kell teljesen átsülnie, csak átmelegíteni szükséges, hogy ne száradjon ki.

    4

    Keverd össze a tejet és tejszínt egy kis tálban, majd add hozzá a kukoricakeményítőt, és keverd simára.

    A keményítő segít besűríteni a szószt, hogy krémesebb legyen.

    5

    A halhoz öntsd hozzá a tejszínes keveréket, és főzd alacsony lángon 10-15 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

    Ne forrald túl a szószt, hogy a tejszín ne váljon szét, és megőrizze a krémes állagát.

    6

    A petrezselymet apróra vágd, és add hozzá a főzés végén a halhoz, hogy friss ízt adjon neki.

    A petrezselyem ízesíti az ételt, és frissességet ad a gazdag szósznak.

    7

    Egy tálba tedd a kész halat a szószsal, és szórd meg gluténmentes kenyérmorzsával.

    A kenyérmorzsa ropogós textúrát ad az ételnek, és finom kontrasztot alkot a krémes szósszal.

    8

    Tálald az ételt melegen, és élvezd a gazdag, krémes ízeket.

    A Fårikål jól illik hozzá, ha egy egyszerű, de tápláló ételt keresel.