Baião de dois szalonnával, egy tálban tálalva, gazdag ízvilággal és színes zöldségekkel.

Baião de dois szalonnával

A Baião de dois Brazíliában, különösen a vidéki területeken ismert étel, amely egyszerű alapanyagokból, mint a bab, rizs és szalonna készül. Az étel gazdag, tápláló és igazi comfort food, amelyet gyakran készítenek nagy családi összejöveteleken. A szalonna és a bab együtt főzve olyan ízt adnak az ételnek, ami a friss és gazdag ízek tökéletes egyensúlyát biztosítja. A Baião de dois elkészítése egyszerű, és bárhol megőrzi autentikus brazil ízét. Ezt az ételt tökéletesen párosíthatod friss petrezselyemmel a végén, hogy még ízletesebbé váljon.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Fehér rizs
200 g Fekete szemű bab
150 g Szalonna
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
1 ek. Petrezselyem
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A babot áztasd be vízbe legalább 4 órára, hogy megpuhuljon. A rizst öblítsd le hideg vízzel, hogy eltávolítsd a fölösleges kemikáliákat.

    A bab gyorsabban megpuhul, ha előzőleg beáztatod. Ha nincs elég időd, használhatsz konzerv babot is.

    2

    A szalonnát vágd apró kockákra. Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a szalonnát, és süsd ropogósra.

    A szalonnát lassan süsd, hogy az összes zsír kioldódjon belőle és igazán ropogósra süljön.

    3

    A hagymát és fokhagymát finomra vágd, majd add hozzá a serpenyőben lévő szalonnához. Dinszteld őket, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.

    A hagymát és fokhagymát ne pirítsd túl, mert akkor keserűvé válhatnak.

    4

    A piros paprikát vágd fel kisebb darabokra, majd add hozzá a hagymához és fokhagymához. Keverd jól össze, és hagyd, hogy egy kicsit párolódjon.

    A paprika friss és színes ízt ad az ételnek, de ügyelj, hogy ne főzd túl.

    5

    A beáztatott babot add hozzá a serpenyőhöz, majd önts rá annyi vizet, hogy éppen ellepje. Főzd közepes lángon, amíg a bab teljesen megpuhul (kb. 30 perc).

    Ha a víz elfogy, pótold meleg vízzel, hogy a bab ne égjen le.

    6

    Amikor a bab megpuhult, add hozzá a rizst, a sót és a borsot. Keverd össze, és önts rá annyi vizet, hogy éppen ellepje a rizst. Fedd le, és főzd, amíg a rizs megpuhul (kb. 20 perc).

    Ne keverd meg túl gyakran a rizst, hogy ne törjön össze. Ha szükséges, pótold a vizet.

    7

    Miután a rizs elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd állni 5 percig. Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem friss ízt ad az ételnek, és szép színt is ad a tálalásnak.