A marhahúst tedd egy nagy tálba, és add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát, majd keverd jól össze.
Ha nem szereted a hagymát túl durván, apríthatod vagy reszelheted finomra, hogy jobban elvegyüljön.
A tojást verd fel, majd add hozzá a marhahúshoz a sót, borsot és rizslisztet. Keverd össze, és gyúrd össze a masszát.
A rizsliszt segít, hogy a húsgombócok ne essen szét főzés közben.
Formázz kisebb húsgombócokat a masszából, és tedd félre.
Ha túl ragacsos a massza, keverj még egy kis rizslisztet hozzá, hogy könnyebben formázható legyen.
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd óvatosan tedd bele a húsgombócokat. Főzd 10-15 percig, amíg a gombócok teljesen átfőnek.
Ha túl gyorsan elkezdenek feljönni a víz tetejére, az azt jelenti, hogy már készülnek!
A tésztát főzd meg a csomagolás utasításai szerint, majd tedd félre.
A tészta főzéséhez használhatsz sós vizet, hogy még több ízt adjon a tésztának.
A kész húsgombócokat szedd ki a vízből, és tálald a főtt tésztával.
A tésztát melegen tálald, hogy jobban összeolvadjon a húsgombóccal.
Szórd meg friss korianderrel, zöldhagymával és apróra vágott chilivel.
A chili frissessége és a koriander friss íze remekül kiegészíti a tészta és húsgombócok ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.