Bakso tésztával, gazdag húsgombócokkal, friss korianderrel és chilivel tálalva

Bakso tésztával

A Bakso egy tradicionális indonéz étel, amelyet friss húsgombócokkal és tésztával készítenek. Az étel gazdag ízvilágát a fűszerek és a különféle zöldségek adják, miközben a húsgombócok lédúsak és ízesek. A Bakso különlegessége, hogy a tésztával együtt tálalják, így egy igazán kiadós ételt kapunk, amely minden étkezést fenségessé varázsol.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Tojás
1 tk.
0.5 tk. Bors
100 g Rizsliszt
200 g Tészta
1500 ml Víz
2 szál Zöldhagyma
1 ek. Koriander
1 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst tedd egy nagy tálba, és add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát, majd keverd jól össze.

    Ha nem szereted a hagymát túl durván, apríthatod vagy reszelheted finomra, hogy jobban elvegyüljön.

    2

    A tojást verd fel, majd add hozzá a marhahúshoz a sót, borsot és rizslisztet. Keverd össze, és gyúrd össze a masszát.

    A rizsliszt segít, hogy a húsgombócok ne essen szét főzés közben.

    3

    Formázz kisebb húsgombócokat a masszából, és tedd félre.

    Ha túl ragacsos a massza, keverj még egy kis rizslisztet hozzá, hogy könnyebben formázható legyen.

    4

    Egy nagy fazékban forralj vizet, majd óvatosan tedd bele a húsgombócokat. Főzd 10-15 percig, amíg a gombócok teljesen átfőnek.

    Ha túl gyorsan elkezdenek feljönni a víz tetejére, az azt jelenti, hogy már készülnek!

    5

    A tésztát főzd meg a csomagolás utasításai szerint, majd tedd félre.

    A tészta főzéséhez használhatsz sós vizet, hogy még több ízt adjon a tésztának.

    6

    A kész húsgombócokat szedd ki a vízből, és tálald a főtt tésztával.

    A tésztát melegen tálald, hogy jobban összeolvadjon a húsgombóccal.

    7

    Szórd meg friss korianderrel, zöldhagymával és apróra vágott chilivel.

    A chili frissessége és a koriander friss íze remekül kiegészíti a tészta és húsgombócok ízét.