Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a sütőport.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy a laposkenyér könnyebb és levegősebb legyen.
Add hozzá fokozatosan a vizet, miközben kevered, majd gyúrd egy sima, rugalmas tésztává.
A víz mennyiségétől függően lehet, hogy többé-kevésbé vízre lesz szükséged. A lényeg, hogy a tészta ne legyen túl ragacsos, de ne is legyen túl száraz.
Takard le a tésztát, és hagyd pihenni 30 percig.
A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így a tészta könnyebben nyújtható lesz.
Oszd a tésztát 4-6 egyenlő részre, majd formázz belőlük lapos korongokat.
A korongok formázásához használj lisztet, hogy ne ragadjanak az asztalhoz vagy a kezedhez.
Hevíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és kend meg egy kevés olajjal.
Fontos, hogy a serpenyő elég forró legyen, de ne égesd meg az olajat. A közepes láng ideális.
Süsd a laposkenyereket oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarna lesz és enyhén felpúposodik.
Figyeld a laposkenyereket, és fordítsd meg őket, ha az egyik oldal már aranybarna. Ne süsd túl, mert kiszáradhat.
Ha mindkét oldala megsült, vedd ki a serpenyőből és tálald melegen vajjal vagy dzsemmel.
Azonnal tálald, mert frissen a legfinomabb! A vaj helyett kipróbálhatod fokhagymás-fűszervajas verzióval is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.