Balık ekmek makrélával, paradicsommal, salátával és citrommal tálalva

Balık ekmek makrélával

A balık ekmek egy hagyományos török étel, amelyet főként isztambuli halárusok készítenek frissen sült hallal és ropogós kenyérrel. A makréla változat igazi ínycsiklandó finomság, mivel a hal szaftos és ízes, míg a friss saláta és citrom frissítő hatást adnak. A balık ekmek szendvicset gyakran fogyasztják utcai étkezésként, de akár egy könnyű, egészséges étkezésként is ideális választás lehet bármilyen időpontban.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Makréla
4 szelet Fehér kenyér
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Citrom
4 levél Saláta
2 db Paradicsom
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A makrélát tisztítsd meg, távolítsd el a belsőségeit, majd egy tálban locsold meg olívaolajjal és sóval.

    A halat nem kell túlságosan fűszerezni, mivel a friss citrom és fokhagyma jól kiemeli az ízét.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd süsd meg a halakat, amíg mindkét oldaluk szép aranybarna nem lesz, körülbelül 5-7 percig.

    A halakat ne süsd túl, mert akkor száraz lesz, és elveszíti a szaftos textúráját.

    3

    A kenyérszeleteket pirítsd meg a serpenyőben, amíg ropogósak nem lesznek.

    A pirított kenyér biztosítja, hogy a szendvics ne ázzon el, és kellemes textúrát adjon.

    4

    A paradicsomokat vágd fel vékony szeletekre, és a fokhagymát aprítsd fel finoman.

    A fokhagyma egy kis olívaolajban is átpirítható, hogy még erősebb ízt adjon az ételnek.

    5

    A kenyérre tedd a friss salátaleveleket, a sült halat, a paradicsomot, és szórd meg aprított fokhagymával, majd locsold meg citromlével.

    A citrom frissességet és savasságot ad a szendvicsnek, ami jól egyensúlyozza a hal gazdag ízét.

    6

    Tálald a balık ekmeket frissen, és élvezd a finom, ínycsiklandó ízeket.

    Ez a fogás ideális egy könnyű, friss étkezéshez, különösen melegebb hónapokban.