A makrélát tisztítsd meg, távolítsd el a belsőségeit, majd egy tálban locsold meg olívaolajjal és sóval.
A halat nem kell túlságosan fűszerezni, mivel a friss citrom és fokhagyma jól kiemeli az ízét.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd süsd meg a halakat, amíg mindkét oldaluk szép aranybarna nem lesz, körülbelül 5-7 percig.
A halakat ne süsd túl, mert akkor száraz lesz, és elveszíti a szaftos textúráját.
A kenyérszeleteket pirítsd meg a serpenyőben, amíg ropogósak nem lesznek.
A pirított kenyér biztosítja, hogy a szendvics ne ázzon el, és kellemes textúrát adjon.
A paradicsomokat vágd fel vékony szeletekre, és a fokhagymát aprítsd fel finoman.
A fokhagyma egy kis olívaolajban is átpirítható, hogy még erősebb ízt adjon az ételnek.
A kenyérre tedd a friss salátaleveleket, a sült halat, a paradicsomot, és szórd meg aprított fokhagymával, majd locsold meg citromlével.
A citrom frissességet és savasságot ad a szendvicsnek, ami jól egyensúlyozza a hal gazdag ízét.
Tálald a balık ekmeket frissen, és élvezd a finom, ínycsiklandó ízeket.
Ez a fogás ideális egy könnyű, friss étkezéshez, különösen melegebb hónapokban.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.