Banános mogyorótorta pirított mogyoróval díszítve

Banános mogyorótorta

A banános mogyorótorta egy olyan desszert, amely tökéletesen ötvözi a gyümölcsök természetes édességét és a mogyoróvaj gazdag ízét. Ez a recept különösen azok számára ideális, akik egészségesebb alternatívát keresnek a hagyományos süteményekhez. Az inspirációt az amerikai konyha klasszikus banános-mogyorós kombinációja adta, amelyet most egy egyszerű torta formájában álmodtunk újra. Ez a desszert remek választás családi összejövetelekre, baráti találkozókra vagy akár egy hétvégi kényeztetéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
3 db Érett banán
150 g Földimogyoróvaj
200 g Búzaliszt
100 g Kristálycukor
100 g Vaj
3 db Tojás
200 ml Tejszín
1 cs. Sütőpor
1 csipet
100 g Pirított földimogyoró

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg a banánokat, majd villával pépesítsd őket egy tálban.

    A túlérett banánok a legalkalmasabbak erre a célra, mert édesebbek és könnyebben pépesíthetők.

    2

    Keverd össze a vajat a cukorral, majd egyenként add hozzá a tojásokat, miközben folyamatosan kevered.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni. Addig keverd, amíg a keverék könnyű és habos nem lesz.

    3

    Szitáld össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd fokozatosan keverd hozzá a tojásos keverékhez.

    A szitálás segít elkerülni a csomók kialakulását a tésztában. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    4

    Add hozzá a banánpépet és a földimogyoróvajat a tésztához, majd keverd homogénre.

    A földimogyoróvaj intenzív ízt ad a tortának, de helyettesítheted más dióvajjal is, ha szeretnéd.

    5

    Egy kivajazott, lisztezett tortaformába öntsd a tésztát, és szórd meg a tetejét a pirított földimogyoróval.

    A forma aljára sütőpapírt is tehetsz, hogy a torta könnyebben kijöjjön a formából. A pirított mogyoró még intenzívebb ízt ad.

    6

    Süsd előmelegített sütőben 180°C-on körülbelül 40-45 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e.

    A sütési idő sütőtől függően változhat. Ha a torta teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Amíg a torta hűl, verd fel a tejszínt kemény habbá, és tálaláskor kínálhatod a torta mellé, vagy díszítheted vele a tetejét.

    A tejszínt közvetlenül tálalás előtt verd fel, hogy ne essen össze.

    8

    Tálalás előtt friss banánkarikákkal és mogyoródarabokkal díszítsd a tortát a látvány és íz fokozása érdekében.

    A banánkarikákat locsold meg citromlével, hogy ne barnuljanak meg.