BĂĄnh bột lọc bambuszrĂŒggyel tĂĄlalva

BĂĄnh bột lọc bambuszrĂŒggyel

A bĂĄnh bột lọc egy tradicionĂĄlis vietnami Ă©tel, melynek alapja a rizslisztbƑl kĂ©szĂŒlt tĂ©szta, amit bambuszlevelekbe csomagolnak, Ă©s gƑzölnek. A töltelĂ©k ĂĄltalĂĄban hĂșsos, gombĂĄs Ă©s egyĂ©b friss zöldsĂ©gekkel kĂ©szĂŒl, Ă©s az Ă©tel Ă­zvilĂĄga gazdag, harmonikus. A bambuszrĂŒggyel törtĂ©nƑ kĂ©szĂ­tĂ©s egy kĂŒlönleges vietnami hagyomĂĄny, amely a csalĂĄdi ĂŒnnepek Ă©s közössĂ©gi Ă©tkezĂ©sek elmaradhatatlan rĂ©sze. Az Ă©tel könnyedĂ©n elĂ©rhetƑ, mĂ©gis autentikus Ă©s gazdag Ă­zekkel kĂ©nyezteti a fogyasztĂłt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Rizsliszt
⭕ 100 g Tápiókaliszt
⭕ 200 ml Víz
⭕ 150 g FƑtt sertĂ©shĂșs
⭕ 50 g Gomba (pl. shiitake)
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 100 g BambuszrĂŒgy
⭕ 1 ek. HalpĂĄstĂ©tom
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Bors
⭕ 6 db Bambuszlevelek (töltĂ©shez)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a rizslisztet és tåpiókalisztet, majd fokozatosan add hozzå a vizet, hogy sima tésztåt kapj.

    A tĂ©szta ne legyen tĂșl kemĂ©ny, de ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s vizet.

    2

    A fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd, Ă©s keverd össze a fƑtt sertĂ©shĂșssal, gombĂĄval Ă©s bambuszrĂŒggyel. SĂłzd Ă©s borsozd Ă­zlĂ©s szerint.

    A gombĂĄk Ă©s bambuszrĂŒgyek Ă­ze igazĂĄn gazdagĂ­tja a töltelĂ©ket.

    3

    A bambuszleveleket forró vízben tartsd pår måsodpercig, hogy könnyebben formåzhatóak legyenek.

    A leveleket tisztĂ­tsd meg alaposan, Ă©s ĂŒgyelj rĂĄ, hogy ne legyenek rajta szĂĄlak vagy egyĂ©b szennyezƑdĂ©sek.

    4

    Egy evƑkanĂĄlnyi tĂ©sztĂĄt tegyĂ©l egy bambuszlevĂ©lre, majd közepĂ©re helyezd a hĂșsos-gombĂĄs töltelĂ©ket.

    Ne tegyĂ©l tĂșl sok töltelĂ©ket, hogy könnyebben összeszorĂ­thasd a levelet.

    5

    A bambuszleveleket hajtsd fĂ©lbe, majd tekerd fel, hogy egy kis csomagot kapj. A csomagokat gƑzöld vĂ­zben fƑzd 20-25 percig.

    Ügyelj rĂĄ, hogy a gƑzölĂ©s alatt a csomagok ne nyĂ­ljanak ki, Ă©s a töltelĂ©k teljesen ĂĄtfƑjön.

    6

    MiutĂĄn elkĂ©szĂŒlt, vedd ki a csomagokat a gƑzbƑl, Ă©s tĂĄlald melegen.

    TĂĄlalĂĄs elƑtt egy kis szĂłjaszĂłszt is kĂ­nĂĄlhatsz mellĂ©, hogy mĂ©g Ă­zletesebb legyen.