Bánh bột lọc gombával, gombás töltelékkel és friss korianderrel tálalva

Bánh bột lọc gombával

A Bánh bột lọc egy tradicionális vietnami étel, amely az ínycsiklandó gombás töltelékkel és a friss korianderrel egy különleges élményt kínál. A gombás töltelék gazdag ízvilágú, míg a kókusztej lágyan simítja a fűszeres aromákat. Az étel különleges textúrája és ízvilága miatt gyakran készítik különleges ünnepi alkalmakra vagy családi összejövetelekre. A Bánh bột lọc gombával a vietnami konyha egy különleges ínycsiklandó darabja, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon is!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tapioka liszt
200 g Gomba
200 ml Víz
1 tk. Cukor
0.5 tk.
2 gerezd Fokhagyma
200 ml Húsleves alaplé
100 ml Kókusztej
2 ek. Olaj
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombát tisztítsd meg, majd szeleteld fel vékonyra. A fokhagymát finomra aprítsd fel.

    A gomba gyorsan felszívja a vizet, így fontos, hogy jól szárítsd meg sütés előtt!

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg benne a fokhagymát. Amikor illatos lesz, add hozzá a gombát, és pirítsd meg 5-7 percig, amíg megpuhul.

    A gomba pörkölése segít megőrizni a természetes ízét, és jobban kihozza a gomba aromáját.

    3

    Közben egy tálban keverd össze a tapioka lisztet, a sót és a cukrot. Fokozatosan add hozzá a vizet, és gyúrd össze, amíg egy sima, de nem túl ragacsos tésztát kapsz.

    Ne add hozzá az összes vizet egyszerre, hanem apránként, hogy a tészta ne legyen túl lágy.

    4

    Formázz kis golyókat a tésztából, majd nyújtsd ki őket vékony korongokká. A közepükbe helyezz egy kanálnyi gombás tölteléket, majd hajtsd félbe, és nyomd össze a széleit, hogy a töltelék ne essen ki sülés közben.

    A tészta ne legyen túl vastag, hogy a töltelék jól átsüljön, és a tészta ne maradjon nyers.

    5

    Forralj vizet egy nagy lábasban, és egyesével tedd bele a tésztagombócokat. Főzd őket 10-12 percig, amíg a tészta átlátszóvá válik.

    A tészta főzése közben ne keverd túl erősen, hogy a gombócok ne törjenek szét!

    6

    Miután megfőttek, vedd ki őket, és tedd egy tálra. Készíts egy öntetet kókusztejből, húsleves alapléből, és egy csipet sóból. Az öntetet a gombócok tetejére öntve tálald.

    A kókusztej édes és krémes íze jól kiegyensúlyozza a sós gombás tölteléket.

    7

    Szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.

    A koriander frissessége remekül illik a gombás töltelékhez, és feldobja az étel ízét.