BĂĄnh bột lọc sertĂ©shĂșssal, frissen tĂĄlalva, rizslisztbƑl kĂ©szĂŒlt gombĂłcokkal

BĂĄnh bột lọc sertĂ©shĂșssal

A bĂĄnh bột lọc egy hagyomĂĄnyos vietnami Ă©tel, amely rizslisztbƑl kĂ©szĂŒlt gombĂłcokkal van tele, melyeket sertĂ©shĂșssal Ă©s egyĂ©b Ă­zesĂ­tƑkkel töltöttek meg. Eredetileg a közĂ©p-vietnami konyhĂĄbĂłl szĂĄrmazik, Ă©s a vietnami utcai Ă©ttermek egyik legismertebb fogĂĄsa. A tĂ©szta könnyƱ Ă©s puha, miközben a hĂșs Ă©s a fƱszerek gazdag Ă­zeket adnak a gombĂłcoknak. A bĂĄnh bột lọc tökĂ©letes Ă©tel a hĂ©tvĂ©gi csalĂĄdi Ă©tkezĂ©sekhez, Ă©s rendkĂ­vĂŒl laktatĂł.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Rizsliszt
⭕ 50 g Tápiókaliszt
⭕ 200 g SertĂ©shĂșs
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Halpác
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Bors
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertĂ©shĂșst vĂĄgd aprĂł darabokra. A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg, Ă©s finomra vĂĄgd.

    A sertĂ©shĂșst Ă©rdemes elƑre pĂĄcolni, hogy lĂĄgyabb Ă©s Ă­zesebb legyen.

    2

    Egy serpenyƑben hevĂ­ts egy kis olajat, majd pirĂ­tsd meg a fokhagymĂĄt Ă©s hagymĂĄt. Add hozzĂĄ a sertĂ©shĂșst, Ă©s pirĂ­tsd meg, amĂ­g ĂĄtsĂŒl.

    A hĂșs pörkölĂ©se gazdagĂ­tja az Ă­zeket, ĂŒgyelj arra, hogy ne Ă©gjen meg.

    3

    Keverd bele a halpĂĄcot, sĂłt Ă©s borsot, majd önts hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet. Keverd össze alaposan, Ă©s fƑzd 10-15 percig, amĂ­g a hĂșs puha lesz.

    Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ egy kis vizet, hogy a hĂșs ne szĂĄradjon ki.

    4

    A rizslisztet és tåpiókalisztet keverd össze, majd adj hozzå annyi vizet, hogy egy sƱrƱ tésztåt kapj. A tésztåt jól dolgozd ki.

    A tĂ©szta ne legyen tĂșl kemĂ©ny, mert Ă­gy nehezen formĂĄzhatĂł. Ügyelj, hogy a tĂ©szta sima legyen.

    5

    FormĂĄzz kis gombĂłcokat a tĂ©sztĂĄbĂłl, Ă©s a közepĂŒkbe tegyĂ©l egy kis darab sertĂ©shĂșst. A gombĂłcokat formĂĄzd le, Ă©s fedd le Ƒket egy mĂĄsik rĂ©teg tĂ©sztĂĄval.

    Ügyelj arra, hogy a gombĂłcok jĂłl zĂĄrĂłdjanak, hogy fƑzĂ©s közben ne szakadjanak szĂ©t.

    6

    Egy nagy lĂĄbasban forralj vizet, Ă©s tedd bele a gombĂłcokat. FƑzd Ƒket 10-15 percig, amĂ­g fel nem jönnek a vĂ­z felszĂ­nĂ©re.

    A gombĂłcok akkor kĂ©szĂŒlnek el, amikor a vĂ­z felszĂ­nĂ©re emelkednek. Ne fƑzd Ƒket tĂșl sokĂĄig, hogy ne essenek szĂ©t.

    7

    A kĂ©sz bĂĄnh bột lọcot tĂĄlald frissen, petrezselyemmel megszĂłrva.

    A petrezselyem friss ízt ad a ételnek, és szép színt is biztosít.