Bánh bột lọc sertéshússal, frissen tálalva, rizslisztből készült gombócokkal

Bánh bột lọc sertéshússal

A bánh bột lọc egy hagyományos vietnami étel, amely rizslisztből készült gombócokkal van tele, melyeket sertéshússal és egyéb ízesítőkkel töltöttek meg. Eredetileg a közép-vietnami konyhából származik, és a vietnami utcai éttermek egyik legismertebb fogása. A tészta könnyű és puha, miközben a hús és a fűszerek gazdag ízeket adnak a gombócoknak. A bánh bột lọc tökéletes étel a hétvégi családi étkezésekhez, és rendkívül laktató.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Rizsliszt
50 g Tápiókaliszt
200 g Sertéshús
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Halpác
1 tk.
1 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágd apró darabokra. A hagymát és fokhagymát hámozd meg, és finomra vágd.

    A sertéshúst érdemes előre pácolni, hogy lágyabb és ízesebb legyen.

    2

    Egy serpenyőben hevíts egy kis olajat, majd pirítsd meg a fokhagymát és hagymát. Add hozzá a sertéshúst, és pirítsd meg, amíg átsül.

    A hús pörkölése gazdagítja az ízeket, ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

    3

    Keverd bele a halpácot, sót és borsot, majd önts hozzá egy kevés vizet. Keverd össze alaposan, és főzd 10-15 percig, amíg a hús puha lesz.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a hús ne száradjon ki.

    4

    A rizslisztet és tápiókalisztet keverd össze, majd adj hozzá annyi vizet, hogy egy sűrű tésztát kapj. A tésztát jól dolgozd ki.

    A tészta ne legyen túl kemény, mert így nehezen formázható. Ügyelj, hogy a tészta sima legyen.

    5

    Formázz kis gombócokat a tésztából, és a közepükbe tegyél egy kis darab sertéshúst. A gombócokat formázd le, és fedd le őket egy másik réteg tésztával.

    Ügyelj arra, hogy a gombócok jól záródjanak, hogy főzés közben ne szakadjanak szét.

    6

    Egy nagy lábasban forralj vizet, és tedd bele a gombócokat. Főzd őket 10-15 percig, amíg fel nem jönnek a víz felszínére.

    A gombócok akkor készülnek el, amikor a víz felszínére emelkednek. Ne főzd őket túl sokáig, hogy ne essenek szét.

    7

    A kész bánh bột lọcot tálald frissen, petrezselyemmel megszórva.

    A petrezselyem friss ízt ad a ételnek, és szép színt is biztosít.