A rizslisztet és tapiokalisztet egy tálba szitáld, majd add hozzá a csipet sót és fokhagymát. Fokozatosan öntsd hozzá a vizet, és keverd sima tésztává.
Ha túl sűrű a tészta, adj hozzá még egy kis vizet, hogy könnyen elterülhessen a gőzölés során.
A garnélát pucold meg, és vágd apróra. A zöldhagymát is apróra vágd.
A garnélarákot nem szükséges túlfőzni, hogy megőrizze frissességét és ízét.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, add hozzá a garnélát, és pirítsd 2-3 percig, amíg a garnéla rózsaszínűvé válik. Ekkor add hozzá a zöldhagymát és a szójaszószt. Keverd jól össze, majd tedd félre.
A garnéla akkor van kész, ha nem átlátszó, hanem teljesen rózsaszínű.
A tésztát egy gőzölős edénybe öntsd, és gőzöld 5-7 percig, amíg a tészta átlátszóvá válik és jól összeragad.
A gőzöléshez ügyelj arra, hogy a víz ne érje el a tésztát, hogy az ne essen szét.
Amikor a tészta elkészült, töltsd meg a garnélás keverékkel, és formázz kis hengereket.
Ha túl vastag a tészta, akkor nehéz lesz feltekerni, így érdemes a megfelelő vastagságot eltalálni.
A kész bánh cuốn-t tálald friss korianderrel és egy kis szójaszósszal.
A koriander frissességet ad, így ne hagyd ki a tálalásból!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.