Bánh cuốn garnélával tálalva

Bánh cuốn garnélával

A Bánh cuốn egy tradicionális vietnami étel, amely a rizstésztát töltve készül, különféle töltelékekkel, mint például garnéla vagy húskészítmények. A vietnami utcai étkezés egyik alapételének számít, és minden régióban másféle változata létezik. A garnélás bánh cuốn különösen népszerű, mivel a garnéla frissessége és íze tökéletesen illik a puha, enyhén édes rizstésztához. Az étel tálalásakor a friss koriander és a szójaszósz kiemeli a töltelék ízét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
50 g Tapiokaliszt
300 ml Víz
1 csipet
200 g Garnélarák
2 gerezd Fokhagyma
200 ml Húslé
2 szál Zöldhagyma
1 ek. Soya szósz
1 ek. Friss koriander
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és tapiokalisztet egy tálba szitáld, majd add hozzá a csipet sót és fokhagymát. Fokozatosan öntsd hozzá a vizet, és keverd sima tésztává.

    Ha túl sűrű a tészta, adj hozzá még egy kis vizet, hogy könnyen elterülhessen a gőzölés során.

    2

    A garnélát pucold meg, és vágd apróra. A zöldhagymát is apróra vágd.

    A garnélarákot nem szükséges túlfőzni, hogy megőrizze frissességét és ízét.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, add hozzá a garnélát, és pirítsd 2-3 percig, amíg a garnéla rózsaszínűvé válik. Ekkor add hozzá a zöldhagymát és a szójaszószt. Keverd jól össze, majd tedd félre.

    A garnéla akkor van kész, ha nem átlátszó, hanem teljesen rózsaszínű.

    4

    A tésztát egy gőzölős edénybe öntsd, és gőzöld 5-7 percig, amíg a tészta átlátszóvá válik és jól összeragad.

    A gőzöléshez ügyelj arra, hogy a víz ne érje el a tésztát, hogy az ne essen szét.

    5

    Amikor a tészta elkészült, töltsd meg a garnélás keverékkel, és formázz kis hengereket.

    Ha túl vastag a tészta, akkor nehéz lesz feltekerni, így érdemes a megfelelő vastagságot eltalálni.

    6

    A kész bánh cuốn-t tálald friss korianderrel és egy kis szójaszósszal.

    A koriander frissességet ad, így ne hagyd ki a tálalásból!