Bánh Mì Chay vegetáriánus szendvics tofuval, friss zöldségekkel és korianderrel tálalva.

Bánh Mì Chay - Vegetáriánus szendvics

A Bánh Mì Chay egy ínycsiklandó vegetáriánus változata a hagyományos vietnámi szendvicsnek. A tofu és a friss zöldségek tökéletes egyensúlyban vannak a ropogós bagettben, és minden falat egy friss, ízes élményt ad. A szendvicsben a lime és koriander ad egy kis frissességet, míg a tofu gazdag íze tökéletesen harmonizál a zöldségekkel. Ez a szendvics egy nagyszerű alternatíva a vegetáriánus étkezőknek, és gyorsan elkészíthető, egészséges választás a mindennapokra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Bagett
300 g Tofu
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
2 szál Tavaszi hagyma
1 db Sárgarépa
1 db Uborka
1 csokor Friss koriander
4 ek. Maionéz (vegán)
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd vékony szeletekre, majd egy tálban keverd össze szójaszósszal és apróra vágott fokhagymával. Hagyj egy kicsit pácolódni 15-20 percig.

    A tofu minél több ideig pácolódik, annál intenzívebb lesz az íze, és jobban átveszi a szójaszósz aromáját.

    2

    A tofut egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten, kevés olajjal süsd meg 3-4 percig mindkét oldalán, amíg aranybarna nem lesz.

    Ügyelj arra, hogy a tofu ne törjön össze a serpenyőben. Ha szükséges, kíméletesen fordítsd meg.

    3

    A sárgarépát hámozd meg, és vágd vékony csíkokra. Az uborkát hámozd meg és szeleteld fel vékonyan. A tavaszi hagymát vágd apróra.

    A zöldségeket vékonyra szeletelve friss roppanóságot adnak a szendvicshez, és könnyen beleférnek a bagettbe.

    4

    Vágd félbe a bagetteket, és kend meg őket majonézzel. A kenyér belső részét kicsit megpiríthatod a serpenyőben, hogy ropogósabb legyen.

    A pirított bagett gazdagabb textúrát ad, és segít, hogy ne ázzon el a szendvics a majonéztől.

    5

    Tedd a sült tofut a bagettbe, majd halmozd rá a zöldségeket: sárgarépát, uborkát és tavaszi hagymát.

    Ügyelj arra, hogy a zöldségeket egyenletesen oszd el a szendvicsben, hogy minden falatban egyenletes íz legyen.

    6

    Szórd meg friss korianderrel, és ha szeretnéd, csepegtess egy kevés lime levet is a szendvicsre.

    A koriander frissességet ad a bánh mì-nek, míg a lime savassága segít kiemelni az összes ízt.

    7

    Zárd le a bagettet, és máris kész a vegetáriánus bánh mì. Tálald frissen, hogy a ropogós kenyér és a friss zöldségek íze kiemelkedjen!

    A bánh mì-t frissen a legjobb fogyasztani, hogy megőrizze a frissességét és gazdag textúráját.